Доручак за десетку - ДОМАЋА ГИБАНИЦА без куповних кора прави се у рекордном року, а врло је издашна и заситна
Направићете је чим прочитате текст.
03.05.2025.
07:28
Коментари (0)
Доручак треба да буде најважнији оброк у току дана. Због тога је неопходно изабрати заситан, укусан и, надасве, лак за припрему.
Састојци:
300 мл млаке воде
8 г сувог или 30 г свежег квасца
1 кашичица соли
100 мл уља
500 г брашна
За фил:
300 г сира
5 јаја
За премазивање кора:
50 мл уља
За прелив:
3 јаја
100 мл млека
Припрема:
Помешајте све састојке, умесите тесто и оставите да одстоји. Када приметите да је надошло, премесите га и одвојите мање делове.
Сваки део развуците и направите од њега кору. Тако ређајте у плех ред коре, па ред фила. На врху проспите прелив и премажите уљем.
Исеците на коцке. Пеците на 220 степени око 30 минута. Пријатно!