Проја се зељем и паприком: Савршено јело за летње дане
Овај једноставан, а укусан рецепт може постати омиљени део ваше кухиње током топлих дана.
Летњи дани и мирни тренуци у природи траже лагане, а хранљиве залогаје који ће освежити и заситити. Управо такав је рецепт за домаћу проју. Овај спој богатих укуса и једноставне припреме, идеалан је за сваку прилику.
Комбинација кукурузног и пшеничног брашна са додатком свежег или киселог поврћа, белог сира и јаја даје јој савршену текстуру. Биће мекана изнутра, са благо хрскавом корицом.
Неопходни састојци
200 г кукурузног брашна
-200 г пшеничног брашна
-3 јаја
-70 г белог сира
-70 г бареног зеља
-1 свежа или кисела паприка
-50 мл уља
-100 мл газиране минералне воде
-Пола кашичице прашка за пециво
-Со по укусу
Начин припреме
Све састојке пажљиво сједините у тесто средње густине. Подмажите плех, сипајте смесу и пеците у рерни загрејаној на 200°Ц. Након десет минута, температуру смањите на 170°Ц и наставите печење још око пола сата, у зависности од величине плеха.