Proja se zeljem i paprikom: Savršeno jelo za letnje dane
Ovaj jednostavan, a ukusan recept može postati omiljeni deo vaše kuhinje tokom toplih dana.
Letnji dani i mirni trenuci u prirodi traže lagane, a hranljive zalogaje koji će osvežiti i zasititi. Upravo takav je recept za domaću proju. Ovaj spoj bogatih ukusa i jednostavne pripreme, idealan je za svaku priliku.
Kombinacija kukuruznog i pšeničnog brašna sa dodatkom svežeg ili kiselog povrća, belog sira i jaja daje joj savršenu teksturu. Biće mekana iznutra, sa blago hrskavom koricom.
Neophodni sastojci
200 g kukuruznog brašna
-200 g pšeničnog brašna
-3 jaja
-70 g belog sira
-70 g barenog zelja
-1 sveža ili kisela paprika
-50 ml ulja
-100 ml gazirane mineralne vode
-Pola kašičice praška za pecivo
-So po ukusu
Način pripreme
Sve sastojke pažljivo sjedinite u testo srednje gustine. Podmažite pleh, sipajte smesu i pecite u rerni zagrejanoj na 200°C. Nakon deset minuta, temperaturu smanjite na 170°C i nastavite pečenje još oko pola sata, u zavisnosti od veličine pleha.