Рецепт Марије Микић за СОЧНУ БАКЛАВУ са поморанџама која успева БАШ СВИМА - Феноменална посластица од које ће вам поћи вода на уста, за све прилике
Певачица Марија Микић позната је по свом гласу, али и по томе што обожава да кува. Овај њен рецепт за необичну, мирисну баклаву са поморанџом одушевљава и оне који нису љубитељи слатког - јер је лагана, сочна и право освежење! Идеалан колач за летње дане, славе и празнике.
Ако волите традиционалне посластице, али тражите нешто другачије, баклава Марије Микић ће вас оборити с ногу. За разлику од класичних баклава које се натапају сирупом, ова верзија је богата цитрусним нотама поморанџе које јој дају потпуно нову димензију укуса и мириса.
Марија каже да овај рецепт често прави за славља и окупљања, јер никада не остане ни један комад! Посебан трик је у томе што се поморанџа не користи само у преливу, већ и у самом филу, што ову баклаву чини невероватно ароматичном и освежавајућом.
Додајте у свој нотес овај рецепт – не само зато што га прави популарна певачица, већ зато што је једноставан, брз, а резултат је као из фине посластичарнице.
Потребно је
450 г кора за баклаву
200 г шећера
250 г киселе павлаке
200 мл уља
4 јаја
2 ванилин шећера
рендана кора једне поморанџе
За сируп:
500 г шећера
300 мл цеђене поморанџе
300 мл воде
корица једне поморанџе
Припрема:
Рерну загрејте на 180 степени. Одвојте прво коре па их распрострите на послужавник да се суше. Од шећера, воде, цеђене поморанџе и корице поморанџе скувајте сируп. Оставите да се прохлади. Засебно у посуди умутите јаја са шећером, па додајте корицу поморанџе, павлаку, ванилин шећер и уље. У ту смесу убаците издробљене осушене коре. У подмазан плех излијте смесу. Пеците баклаву око пола сата у рерни загрејаној на 180 степени. Врелу баклаву прелијте хладним сирупом и оставите да добро упије сируп и охлади се пре служења. Сеците на коцке и служите.
Рецепт Гранд Продуцтион/Практична Жена