РЕФОРМА ОБЛАНДА је најбољи ситни колач за летњу и лагану трпезу - Пун је сочног чоко фила, а рецепт успева чак и почетницима
Мекани фил и шушкави премаз од беланаца на обланди одушевиће сва ваша чула
Ако икада пожелите да уз топлу, поподневну кафу поједете и нешто слатко или вам се на вратима појаве изненадни гости, онда су реформа обланде прави избор за вас.
Кремасти и лагани ситни колачи одушевиће сва ваша чула.
Састојци:
Корице:
8 беланаца,
200 г шећера,
200 г млевених ораха,
2 листа обланде.
Фил:
8 жуманаца,
150 г шећера,
100 г црне чоколаде,
5 кашика јаке куване кафе,
200 г маслаца или маргарина.
Припрема:
Укључити рерну на 200 степени. Улупати беланца са шећером у чврст снег. Додати млевене орахе и све измешати. Поделити смесу на пола, па премазати сваки лист. Пећи између 10 и 12 минута док благо не порумене.
За фил улупати жуманца са шећером. Мутити док не постане пенасто и светлије боје. Кувати на пари (од тренутка када вода проври у доњој шерпи, кувати још 10 минута), па додати изломљену чоколаду и кафу. Промешати да се чоколада отопи и сједини, па склонити са ватре и уз повремено мешање сачекати да се охлади.
Улупати пенасто маслац или маргарин па додати охлађен фил и све заједно умутити. Пресећи обланде по средини, да се добију 4 листа. Намазати три листа филом, оставити мало фила, па ставити четврти лист.
Преко ставити папир за печење и неко благо оптерећење како би се листови лепо залепили.
Када се обланда слепила, после неколико сати или преко ноћи, може да стоји и у фрижидеру, премазати остатком фила који такође може да остане на собној температури па посути орасима, исећи обланду и послужити.