Рецепт за ЦИЦВАРУ - Доручак који ће вас "ДРЖАТИ" цео дан, додају се кајмак и сир, прави зимски оброк
Одличан избор за почетак дана у току хладне зиме.
Цицвара је врста хране у српској кухињи. Најчешће се спрема у југозападним крајевима Србије, Црној Гори, код Срба из источне Херцеговине. Спрема се од жутог или белог кукурузног брашна са додатком кајмака или сира.
Може бити веома хранљив доручак и препорука је у данима када очекујете да ћете имати доста активности напољу на хладном зимском ваздуху.
Ево како се припрема и шта вам је потребно.
200 г кајмака
млеко по потреби
100 грама ситног кукурузног брашна
100 г сира
Ставите кајмак да се отопи на средњој температури, додајте мало млека, мешајте док се лагано све не истопи, на нижој температури да не загори. Досујте још мало млека и када почне да ври сипајте кукурузно брашно и мешајте непрестано.
Кувајте десетак минута и додајте млеко уз непрестано мешање док се масноћа из кајмака не одвоји, додајте и сир, промешајте све и држите на ватри још минут, два.
Цицвара је готова и можете је служити.