Recept za mekike gotove za 10 MINUTA - Sastojke VEĆ IMATE kod kuće, a njihovom ukusu niko ne može odoleti
Mekike su zgodne za posluživanje uz dečji doručak ili kao dodatak večeri za neočekivane goste.
Potrebno je samo nekoliko minuta za spremanje ovog izdašnog peciva, a recept će vas oduševiti svojom jednostavnošću.
Sastojci:
- 500 ml mleka
- kvasac
- prašak za pecivo
- četiri jajeta
- kašika soli
- 200 ml jogurta
- 400 g brašna
Priprema ovog kulinarskog klasika:
Pomeštajte sve sastojke i zamesite ih tako da testo ne bude tvrdo. U prethodno uljem namazanu posudu stavite pripremljenu smesu. Testo prekrijte najlon folijom nakon što jedan deo premažete uljem, kako se ne bi lepilo za najlon. Ovako spremljeno testo može stajati i do sedam dana u frižideru.
Kada poželite da ga iskoristite, izvadite testo iz frižidera i rukama napravite mekike. To najdelotvornije možete uraditi ravlačenjem testa na tanke korice.
Tiganj u kom ćete pržiti svoje mekike nauljite i sačekajte nekoliko minuta da se zagreje. Preostalo testo možete vratiti u frižider i ponoviti postupak kada budete želeli. Mekike poslužite sa dodacima po želji. Prijatno!