РЕЦЕПТ ЗА ТУЛУМБЕ - хрскаве споља, а мекане изнутра: Уз један трик биће невероватно сочне
Ове хрскаве, сочне и слатке делиције прже се у дубоком уљу, а затим напатају у богатом сирупу, што им даје неодољиву мекоћу и сочност.
Тулумбе су једна од најпознатијих и најомиљенијих посластица на Балкану и Блиском истоку.
Иако се њихов рецепт преноси генерацијама, а делују једноставно, прави мајстори знају да је тајна у савршеном тесту и правилном сирупу.
Састојци
- 3 шоље воде
- 2 шољице уља
- 3 шоље брашна
- 3 шољице шећера
- 7 јаја
- 1200 мл воде
- 1 кг шећера за агду
У тигањ сипајте 3 шоље воде и 2 шољице уља да прокључа.
Помешајте у чинију брашно и шећер и додајте у тигањ. Затим, мутите једно 7-8 минута у тигању док се смеса не стегне.
Када се смеса охлади додајте 7 јаја и добро миксером умутите.
У шерпу сипајте 1200 мл воде и 1 кг шећера и кувајте једно 10 минута.
Вруће тулумбе убаците у тигањ да се испрже, а потом их потопите у хладну агду.
Детаљније о начину припреме на видеу ГрбицБорис9.