RECEPT ZA TULUMBE - hrskave spolja, a mekane iznutra: Uz jedan trik biće neverovatno sočne
Ove hrskave, sočne i slatke delicije prže se u dubokom ulju, a zatim napataju u bogatom sirupu, što im daje neodoljivu mekoću i sočnost.
Tulumbe su jedna od najpoznatijih i najomiljenijih poslastica na Balkanu i Bliskom istoku.
Iako se njihov recept prenosi generacijama, a deluju jednostavno, pravi majstori znaju da je tajna u savršenom testu i pravilnom sirupu.
Sastojci
- 3 šolje vode
- 2 šoljice ulja
- 3 šolje brašna
- 3 šoljice šećera
- 7 jaja
- 1200 ml vode
- 1 kg šećera za agdu
U tiganj sipajte 3 šolje vode i 2 šoljice ulja da proključa.
Pomešajte u činiju brašno i šećer i dodajte u tiganj. Zatim, mutite jedno 7-8 minuta u tiganju dok se smesa ne stegne.
Kada se smesa ohladi dodajte 7 jaja i dobro mikserom umutite.
U šerpu sipajte 1200 ml vode i 1 kg šećera i kuvajte jedno 10 minuta.
Vruće tulumbe ubacite u tiganj da se isprže, a potom ih potopite u hladnu agdu.
Detaljnije o načinu pripreme na videu GrbicBoris9.