РИБА У РЕРНИ припремљена на традиционалан начин - Само утрљате прелив, испечете и ручак је спреман
Према петровском посту, данас је други дан током ког је предвиђен пост на риби. У то име испратите рецепт у наставку.
22.06.2025.
11:58
Коментари (0)
Рибу спремљену на овај начин заволеће и они који нису њени оригинални љубитељи.
Састојци:
- риба по жељи
- 5 чена белог лука
- вегета
- бибер
- уље
- сирће
- со
- сецкани першун
- кукурузно брашно
- бело брашно
- алева паприка
Припрема:
Рибу очистити, опрати и изрезати на комаде.
У посуду сипати мало уља, сваки комад уваљати у уље и посолити. Оставити да одстоји неких 15 минута.
Помешати кукурузно брашно, бело брашно и алеву паприку.
Свако парче уваљати у смесу и ставити на пек папир. Прелити са мало уља.
Пећи на 200 степени неких десетак минута, затим парчиће окренути и пећи и са друге стране док не порумене.
У току печења можете рибу прелити са преливом од белог лука, а можете користити тај прелив и након печења када је сервирате. Пријатно!