RIBA U RERNI pripremljena na tradicionalan način - Samo utrljate preliv, ispečete i ručak je spreman
Prema petrovskom postu, danas je drugi dan tokom kog je predviđen post na ribi. U to ime ispratite recept u nastavku.
22.06.2025.
11:58
Komentari (0)
Ribu spremljenu na ovaj način zavoleće i oni koji nisu njeni originalni ljubitelji.
Sastojci:
- riba po želji
- 5 čena belog luka
- vegeta
- biber
- ulje
- sirće
- so
- seckani peršun
- kukuruzno brašno
- belo brašno
- aleva paprika
Priprema:
Ribu očistiti, oprati i izrezati na komade.
U posudu sipati malo ulja, svaki komad uvaljati u ulje i posoliti. Ostaviti da odstoji nekih 15 minuta.
Pomešati kukuruzno brašno, belo brašno i alevu papriku.
Svako parče uvaljati u smesu i staviti na pek papir. Preliti sa malo ulja.
Peći na 200 stepeni nekih desetak minuta, zatim parčiće okrenuti i peći i sa druge strane dok ne porumene.
U toku pečenja možete ribu preliti sa prelivom od belog luka, a možete koristiti taj preliv i nakon pečenja kada je servirate. Prijatno!