Ручак готов за 30 МИНУТА: Пастирски ЂУВЕЧ, јело наших предака које крије богатство укуса и традиције
Замишљено као јело које су некада припремали пастири на планинама, данас је постало омиљени рецепт на трпезама широм Балкана.
Пастирски ђувеч је јело које спаја богатство традиције и једноставност припреме, а истовремено пружа незабораван ужитак за сва чула. Потекло из балканске кухиње, ово јело је идеално за све оне који желе уживати у хранљивом оброку који није само укусан, већ и нутритивно богат.
Састојци
- 4 главице сецканог црног лука
- 800 г сецкане паприке
- 3 сецкана парадајиза
- 100 мл белог вина
- Струк сецканог першуна
- Со, бибер
- 200 г сецканих печурки
-
100 г ситног сира
За прелив
- 500 г киселог млека
- 4 јаја
- 3 кашике брашна
На загрејано уље сипате лук да се добро издинста, а потом додајте паприку и добро сједините. Затим прелијте вином и преклопите 15 минута да се продинста.
У тигањ додајте парадајз, а потом зачине и першун.
Печурке мало продинстајте у тигању, а потом у смесу са поврћем додајте исте и промешајте.
Прелив правите тако што састојке сједините, како би смеса била без грудвица, а потом додајте сецкани першун.
Плех добро премажите са машћу, сипајте смесу са поврћем, па ред сира, а потом прелијте.
Преклопите и пеците у рерни 30 минута, а потом још 10 минута без поклопца.
Детаљније о начину припреме на видеу Цоокстер ТВ.