Руске ПИРОШКЕ са СИРОМ: Хрскаве споља, а мекано тесто изнутра, брзо и једноставно се припрема, а укус је незабораван
Ове мекане и укусне пирошке могу бити пуњене разним састојцима, од меса и кромпира до купуса, сира или воћа.
Руске пирошке су једно од најпознатијих јела традиционалне руске кухиње и често су повезане с традиционалним сеоским начином живота.
Првобитно су се правиле као јело које је лако понети са собом, па су постале омиљене међу путницима и радницима.
Пирошке су савршене за доручак, ручак или ужину, а њихова припрема није превише компликована.
Састојци
- 500 г брашна
- 4 кувана кромпира
- 3 жуманца
- 80 г отопљеног маргарина
- Прстохват соли
- 150 г топлог млека
- 1 кашичица шећера
- 40 г свежег квасца
- 200 г сира за филовање
- Уље
Брашно, жуманце, отопљени маргарин и со помешајте у посуду и додајте растопљени квасац у млеку и шећеру. Затим, скувајте кромпир и издробите га као за пире, а затим га додајте у смесу.
Замесите тесто и оставите да нарасте 30 минута.
На побрашњену подлогу развијте тесто, а затим га сеците на правоугаонике.
Смесу сипајте кашиком на правоугаонике, а потом уролајте сваку пирошку и рукама затворите.
Фил за пуњење можете по укусу направити.
У загрејано уље пржите са обе стране.
Детаљније о начину припреме у видеу Милица Михаиловић.