Данске ПАЛАЧИНКЕ: Феномен који је освојио друштвене мреже, пеку се у ПЛЕХУ ЗА МАФИНЕ без рерне
Не само да изгледају очаравајуће, већ су и невероватно укусне, са лаганом, ваздушастом текстуром и богатим, слатким укусом.
У последње време, друштвене мреже су преправљене сликама једноставних, малих и савршено сложених палачини које долазе из Данске.
Традиционално се прже у специјалном округлом тигању, а њихова јединствена форма је оно што их чини посебним, али можете се послужити мафин плехом, само не пеците у рерни већ на рингли.
Састојци
- 2 јаја
- Кора целог лимуна
- 2 шоље брашна
- 2 шоље киселог млека или јогурта
- 2 кашичице прашка за пециво
- 1 кашичица соде бикарбоне
- 1 кашика шећера
- 1 кашичица соли
- 4 кашике маргарина
- Шоља џема
У суве састојке додајте јаја и јогурт помешан са умућеним жуманцетом, а затим све добро промешајте и сједините. Затим додајте умућена беланца и наставите са мешањем.
Отопите маргарин, а затим га додајте у смесу и опет све лепо сједините.
У науљен плех сипајте 2/3 смесу и пеците на рингли 5 минута на свакој страни.
За богатинији укус, поспите преко шећер у праху или можете послужити уз неки кремасти намаз или их пунити истим.
Детаљније о начину припреме на видеу Kimbo's цомфорт kitchen.