Са 3 јаја направићете најслађе колаче који се топе у устима - ПАДОБРАНЦЕ су старије генерације обожавале, а деца ће посебно чим их пробају
Ови неодољиво мекани, сочни колачи, са само три јаја, једноставни су за припрему, а пружају савршен спој слаткоће и нежности.
Колачи који миришу на детињство и доносе сећања на топле породичне тренутке у кухињи – то су Падобранци. Ови неодољиво мекани, сочни колачи, са само три јаја, једноставни су за припрему, а пружају савршен спој слаткоће и нежности.
Било да их припремате за недељни породични ручак или као ужину за децу, падобранци ће заузети посебно место у вашој кухињи и сваком срцу које их проба. Овај рецепт, који је кроз генерације преносила старија браћа и сестре, сигурно ће постати и омиљени десерт ваше породице.
САСТОЈЦИ:
За бисквит:
3 беланцета
300 г шећера
300 г млевених ораха
сок од лимуна
За фил:
3 жуманцета
3 кашике шећера у праху
125 г путера
100 г чоколаде за кување
ПРИПРЕМА:
Беланца чврсто умутите са шећером, а када почне да се прави снег, додајте две кашике лимуновог сока, па још мало умутите тако да добијете чврст шне. На крају пажљиво ручно умешајте млевене орахе. Кашичицом или помоћу шприца обликујте мање лоптице и ређајте пуслице на подмазан плех или на пек-папир. Трудите се да буду што мање и да оставите већи размак између сваке пуслице јер ће током печења нарасти. Пеците их у рерни на 150 степени око пола сата. Водите рачуна да вам пуслице остану што више беле.
Док чекате да се пуслице осуше, припремите фил. У чинији добро умутите жуманца са шећером у праху, па додајте омекшали путер и чоколаду коју сте отопили на пари. Охлађене пуслице испрскајте отопљеном чоколадом, а не морате, на сваку нанесите фил и спајајте по две, као ванилице. Падобранце оставите да мало одстоје да би омекшали и потом их служите.