САВРШЕН ДЕСЕРТ ЗА ЛЕТО: Овај колач ће освојити и најпробирљивија непца, а не морате да га печете сатима
У врелим летњим данима, када избегавамо укључивање рерне, прави спас су десерти који се не пеку, а притом освежавају и одушевљавају укусом.
Један такав колач долази управо у савршеном споју лагане ванила креме, воћног слоја и пишкота идеалан за сваку прилику, од породичних окупљања до поподневног предаха.
Комбинација беле чоколаде, малина и боровница пружа пун, освежавајући укус, док слојеви креме и пишкота чине да овај колач буде лаган, али богат. Припрема је једноставна, а резултат више него импресиван.
Неоходни састојци
За крем:
-600 мл млека
-2 кесице ванила пудинга
-150 г шећера
-150 г беле чоколаде (ситно сецкане)
-150 г маслаца
-300 мл умућене павлаке (шлага)
За воћни слој:
-300 г малина
-200 г боровница
-2 велике кашике густина (40 г)
-120 г шећера
Остало:
-2 паковања пишкота
-мало млека за натапање
-бела чоколада за декорацију
Начин припреме
У хладно млеко додајте пудинг прах, шећер и сецкану белу чоколаду. Све мешајте жицом и кувајте док не постане густо и кремасто. Склоните са ватре, прекријте провидном фолијом да се не створи корица и оставите да се потпуно охлади. Када се охлади, сједините са претходно умућеном павлаком и маслацем, мешајући лагано да маса остане ваздушаста.
Малине и боровнице изблендирајте или измиксајте штапним миксером. Додајте шећер и густин, па кувајте док маса не проври и не почне да се згушњава. Оставите да се охлади.
На дно четвртастог калупа поређајте ред пишкота које сте претходно кратко умочили у млеко. Преко распоредите половину ванила креме, затим равномерно распоредите воћни слој, па завршите преосталом кремом. По жељи, колач декоришите ренданом белом чоколадом или свежим воћем.
Колач ставите у фрижидер и оставите неколико сати (најбоље преко ноћи) да се лепо стегне и охлади.