Савршено кремаст ЛИМУН ТИРАМИСУ - Идеална летња посластица са мало шећера, препорука је онима који сутра преслављају
Колач који са поносом можете изнети пред госте и укућане. Одушевиће вас укус.
Италијанска куварица Надиа Катерина Муно изузетно је популарна на друштвеним мрежама по живописном приступу кувању. Спрема рецепте италијанске кухиње, а овога пута представила је рецепт за лимун тирамису, који изгледа више него интересантно.
Једина проблематика је што није представила тачне мере намирница које је користила, али није тешко предпоставити о количини која је у питању.
Ово је права посластица за лето, а можете је спремати и уклико прослављате неки од наредна три дана.
Поступак
У шерпу је сипала децилитар сока од лимуна, децилитар воде и децилитар likera од лимуна, додала 100 грама шећера и оставила да се отопи, а затим скинула смесу да се прохлади.
Десет жуманаца (она их није термички обрадила, али ви можете на пари) помешала је са 100 грама шећера и додала децилитар likera од лимуна, а затим негде око 500 грама маскарпоне сира, као и кору једног лимуна, нарендану.
Овако припремљен фил ставила је у фрижидер на пола сата.
Затим пишкоте (спремите једно велико паковање) умаче у смесу од лимуновог сока, шећера и likera коју је раније припремила.
На дно посуде ставља мало прохлађеног фила, затим натипљене пишкоте, па опет фил и тако све док се састојци не утроше. На врх тирамисуа нарендала је кору лимуна и послужила са неколико кришки свежег лимуна.