Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СЛАТКИ БУРЕК ОД ГОТОВИХ КОРА: За ово укусно чудо са ЈАБУКАМА кажу да је најлепши десерт свих времена (РЕЦЕПТ)

28.01.2023. 09:42
Пише:
Србија Данас
bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

То је десерт који се обожава

Потребно је:

  • Готове коре
  • 5 крупних јабука
  • цимет
  • уље
  • 100 мл киселе воде
Споља ХРСКАВ, а изнутра МЕК - Кромпир из РЕРНЕ са пармезаном, брзи ручак који ће волети ЦЕЛА ПОРОДИЦА! (Рецепт)

Споља ХРСКАВ, а изнутра МЕК - Кромпир из РЕРНЕ са пармезаном, брзи ручак који ће волети ЦЕЛА ПОРОДИЦА! (Рецепт)

ЗА ОВАЈ РЕЦЕПТ СЕ СВИ ОТИМАЈУ! НАЈСОЧНИЈА ПИТА СА ВИШЊАМА: Сваку кору премажите филом од јогурта - савршена посластица

ЗА ОВАЈ РЕЦЕПТ СЕ СВИ ОТИМАЈУ! НАЈСОЧНИЈА ПИТА СА ВИШЊАМА: Сваку кору премажите филом од јогурта - савршена посластица

Припрема:

Јабуке изрендати, додати цимета и мало уља. Зашећерити по жељи.

Плех 22 цм пречника обложити пек папиром и премазати га уљем.

bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Ставити прву кору, попрскати уљем и киселом водом, додати другу кору. 

Поново попрскати уљем и киселом водом и додати шаку ренданих јабука. Поново две коре и јабуке и тако док све не утрошите. Покрити одозго кором и ушушкати. 

Попскати уљем и киселом водом. Пећи на 180 степени Ц 40-50 минута. Исећи врућу и уживати у сјајном укусу.