Сочан и БРЗ КОЛАЧ са јагодама из једне чиније - Само 4 састојка, 5 минута посла и печење
Ако волите једноставне и брзе колаче без много судова и компликација, овај рецепт ће вас одушевити! Сочан, мирисан и препун јагода, прави се за свега неколико минута – и успева свима.
Летње посластице треба да буду лагане, брзе и освежавајуће – баш као овај колач од јагода који садржи само четири основна састојка! Идеално је решење када вам се приједе нешто слатко, а не желите да проведете сате у кухињи. Све се мути у једној чинији, нема квасца ни прашка за пециво, а резултат је мекан и сочан бисквит препун воћа који се једе и топао и хладан.
Најлепше од свега? Нема чекања да тесто нарасте и нема компликованих корака. Само умутите, убаците јагоде и ставите да се пече!
Састојци:
- 450 г свежих јагода
- 170 г шећера
- 170 г глатког брашна
- 3 јаја
Припрема:
У великој чинији умутите 3 цела јаја са 170 грама шећера. Мутите миксером око 2 минута, док не добијете пенасту и глатку крему.
Затим куварском варјачом лагано умешајте 170 грама просејаног глатког брашна, водећи рачуна да маса остане ваздушаста.
На крају додајте 450 грама свежих јагода које сте претходно опрали и исекли на ситније комаде. Што су јагоде ситније сецкане, то ће колач бити лепше текстуре.
Смесу сипајте у претходно намашћен плех или калуп за торту.
Пеците у унапред загрејаној рерни – прво 5 минута на 200°Ц, затим смањите температуру на 175°Ц и пеците још око 30 минута, или док чачкалица забодена у средину не изађе сува.
Оставите да се мало охлади и послужите по жељи уз куглу сладоледа или мало шећера у праху.
Напомена:
Колач се може правити и са малинама, боровницама или мешаним шумским воћем. Савршен је уз јутарњу кафу или као лаган десерт након ручка.