ТУРСКИ СОМУН савршен је за слатки или слани ДОРУЧАК - Умесите, растањите и пеците у тигању
Турски сомун је савршено мекано и издашно пециво које вапи за одговарајућим намазом па у складу са тиме може бити и слатки и слани оброк
05.03.2025.
08:41
Коментари (0)
Потребно је:
1.100 г брашна
400 мл топле воде
400 г јогурта
1 кашичица соли
15 г сувог квасца
50 г путера
Припрема:
У чинију прво ставите јогурт, а онда со и квасац. Затим додајте брашно и месите, а потом налијте и воду - постепено. Када умесите глатко тесто оставите га око 2 сата да надође. "Чупкајте" мање лоптице, растањите их на радном столу и пржите у тигању на мало маслаца.
Србија Данас/Стил/Пренела Ј.Ш.