Рецепт за ПОСНУ КАРАЂОРЂЕВУ ШНИЦЛУ - Омиљена чак и онима који не посте, неодољивог укуса, савршена за целу породицу
Хрскава Карађорђева шницла, избор многих са ресторанског менија, може бити и посна!
Рецепт за ову шницлу је постао скоро виралан, а иза тога стоји оправдан разлог. Нек ово јело постане специјалитет ваше куће током, али и након поста.
Састојци:
- филе ослића
- житарице по жељи
- паприка
- броколи
- бундева
- млевени лан
Припрема:
Филе ослића или шарана најпре очистите, па покријте провидном фолијом и изударајте кухињским чекићем.
Скувану паприку, сирови броколи и бундеву исеците на што ситније делове. Помешајте са житарицама по жељи, убаците млевени лан и изблендујте. Додајте зачине по жељи.
Преко провидне фолије на ослићу уздуж ставите надев од поврћа и житарица. Лаганим покретима уролајте рибу око тога, тако да добијете ваљак.
Можете пржити у фритези или тигању. Важно је да порумени са обе стране. Служите са поврћем. Пријатно!