Старински рецепт за посни КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА И ОРАСИМА - Одушевљава мирисом, а укус ће вас посебно оборити с ногу
Најмириснији колач који ће пробудити сва чула нека буде већ вечерас у вашем дому!
06.03.2025.
17:51
Коментари (0)
Јабуке и ораси одувек су савршен тандем, а поготово када им се придружи цимет. Испратите рецепт у наставку и приредите укућабнима прави посластичарски спектакл.
Састојци:
- 1.5 чаше воде
- пола чаше шећера
- пола чаше уља
- 3-4 јабуке
- ванилин шећер
- чаша гриза
- кашичица цимета
- пола чаше млевених ораха
- пола чаше сецканих ораха
- чаша брашна
- прашак за пециво
- шећер у праху
Припрема:
Помешајте шећер, воду и уље, а то чините док се шећер не отопи.
Додајте гриз, орахе и ванилин шећер, затим ручно сједините.
Изрендајте јабуке, најбоље би било да буду слатке. Придружите маси.
Прекријте брашном и прашком за пециво, затим све мешајте док смеса не постане хомогена.
Науљите плех и излијте је. Пеците на 200 степени око 30 минута. Поспите шећером у праху, исеците на коцке и уживајте!