Рецепт за посни КОЛАЧ СА ВИШЊАМА - Најукуснија посластица која подсећа на детињство, а једноставна глазура јој даје посебну арому
Кремаст дезерт са чоколадом и вишњама, идеалан за поподневно заслађивање.
06.03.2025.
17:17
Коментари (0)
У потрази за посним колачима, наишли смо на овај који одушевљава све који га пробају. Испратите рецепт у наставку и уверите се у наше речи.
Састојци:
- 240 г брашна
- 125 г шећера
- 40 г какао праха
- 6 г соде бикарбоне
- прашак за пециво
- 250 мл сока од вишања
- 80 мл уља
- 350 г вишања
- кашика густина
За шећерну глазуру:
- 50 г шећера у праху
- две кашичице сока од вишања
Припрема:
Помешајте све суве састојке, осим густина. Затм придружите уље и сок од вишања, па сједините.
Пола припремљене смесе ставите у калуп обложен папиром за печењем.
У посебну посуду помешајте густин и вишње. Сипајте их преко подлоге у калупу, па прекријте другим делом чоколадне смесе.
Ставите да се пече на 180 степени око 35 минута. Прекријте спремљеном глазуром, сачекајте бар 5 минута и сеците. Пријатно!