Ово је најбоља СЛАНА ТОРТА! Јело од печене паприке прави се БРЗО и једноставно, по рецептури наших бака
Многи праве торте од слатких намирница, али ова ће их гарантовано оборити с ногу.
06.03.2025.
16:07
Коментари (0)
Слане торте су тек недавно нагло постале популарне, али са разлогом. Њихова текстура се топи у устима, док састојци одушевљавају и оне које је тешко приволети.
Састојци:
- 16-20 печених паприка
- 400 г фета сира
- 4 јаја
- 2-3 кашика гриза
- 100 мл неутралне павлаке за кување
- 50 г брашна
- со
- уље
Припрема:
Посуду за печење подмажите уљем. Паприке посолите, па уваљајте у брашно са обе стране и слажите први слој.
Одозго сипајте гриз. Умутите фету и два јаја. Прелијте преко паприка.
Сложите други слој паприка, затим поспите гриз. Умутите још два јаја и павлаку за кување, па тиме прелијте поврће.
Ставите да се пече у загрејаној пећници на 180 степени око 30 минута. Пријатно!