Сутлијаш са малинама и белом чоколадом: Иновација која мирише на детињство
Као некада, али мало другачије.
Сутлијаш код многих држи место најдражег десерта још од малих ногу.
Кремаст, сладак и са једноставном припремом такође је рецепт који обожава свака домаћица.
Ако желите да подигнете вашу припрему сутлијаша на виши ниво, онда свакако треба да пробате да му додате још мало укуса. Ево примера и како да припремите нешто другачији сутлијаш са белом чоколадом и малинама.
Састојци и количина:
- 1 чаша пиринча
- 1 литар млека
- 6 кашика шећера
- бела чоколада
- малине
Начин припреме:
Пиринач проперите у неколико вода. Убаците у шерпу и ставите довољно воде само да покрије, па укључите на средњу ватру. Долијте једном кад испари и не заборавите да мешате, како не би загорео пиринач. Мешајте и чекајте да вода испари. Кад буде готово све испарило, додајте млеко, промешајте и поклопите. После пар минута поново мешајте. Додајте шећер и мешајте.
Сутлијаш је готов онда када буде заличао на пудинг по текстури. Додајте коцкице чоколаде на крају и мешајте док се не отопи. Малине одмрзните претходно и додајте преко сутлијаша. По жељи, можете један део малина изблендати и искористити као прелив. Пријатно!