Sutlijaš sa malinama i belom čokoladom: Inovacija koja miriše na detinjstvo
Kao nekada, ali malo drugačije.
Sutlijaš kod mnogih drži mesto najdražeg deserta još od malih nogu.
Kremast, sladak i sa jednostavnom pripremom takođe je recept koji obožava svaka domaćica.
Ako želite da podignete vašu pripremu sutlijaša na viši nivo, onda svakako treba da probate da mu dodate još malo ukusa. Evo primera i kako da pripremite nešto drugačiji sutlijaš sa belom čokoladom i malinama.
Sastojci i količina:
- 1 čaša pirinča
- 1 litar mleka
- 6 kašika šećera
- bela čokolada
- maline
Način pripreme:
Pirinač properite u nekoliko voda. Ubacite u šerpu i stavite dovoljno vode samo da pokrije, pa uključite na srednju vatru. Dolijte jednom kad ispari i ne zaboravite da mešate, kako ne bi zagoreo pirinač. Mešajte i čekajte da voda ispari. Kad bude gotovo sve isparilo, dodajte mleko, promešajte i poklopite. Posle par minuta ponovo mešajte. Dodajte šećer i mešajte.
Sutlijaš je gotov onda kada bude zaličao na puding po teksturi. Dodajte kockice čokolade na kraju i mešajte dok se ne otopi. Maline odmrznite prethodno i dodajte preko sutlijaša. Po želji, možete jedan deo malina izblendati i iskoristiti kao preliv. Prijatno!