ТРИЛЕЋЕ: Колач без мане за ког са правом тврде да је НАЈСОЧНИЈИ, а припрема не може бити бржа и лакша
Десерт који се једноставно топи у устима и пружа комбинацију нежности и богатог укуса.
Када говоримо о десерту које изазивају одушевљење и постају прави хит на сваком столу, Трилеће је засигурно један од најлепших и најсочнијих избора.
Састојци
- 7 јаја
- 10 кашика шећера
- 15 кашика брашна
- 15 г прашка за пециво
- 1.5 л млека
- 500 мл слатке павлаке
- 500 г карамеле
У посуду умутите јаја са шећером око 5 минута. Након тога додајте постепено брашно, прашак за пециво и жицом умутите да се све сједини.
У плех сипајте смесу и равномерно распоредите и печете 5 минута на 220 Ц. Затим оставите да одстоји 10 минута да се прохлади и прободите чачкалицом тесто.
У посуду сипајте млеко и слатку павлаку, а затим добро промешајте. Преврните кору и опет пробоцкајте чачкалицом. Затим кутлачом постепено налијте кору.
Умутите карамелу и премажите кору истом равномерном дужином.
Оставите у фрижидеру да се охлади сат времена.
Детаљније о начину припреме на видеу Мои Домасни Рецепти.