TRILEĆE: Kolač bez mane za kog sa pravom tvrde da je NAJSOČNIJI, a priprema ne može biti brža i lakša
Desert koji se jednostavno topi u ustima i pruža kombinaciju nežnosti i bogatog ukusa.
Kada govorimo o desertu koje izazivaju oduševljenje i postaju pravi hit na svakom stolu, Trileće je zasigurno jedan od najlepših i najsočnijih izbora.
Sastojci
- 7 jaja
- 10 kašika šećera
- 15 kašika brašna
- 15 g praška za pecivo
- 1.5 l mleka
- 500 ml slatke pavlake
- 500 g karamele
U posudu umutite jaja sa šećerom oko 5 minuta. Nakon toga dodajte postepeno brašno, prašak za pecivo i žicom umutite da se sve sjedini.
U pleh sipajte smesu i ravnomerno rasporedite i pečete 5 minuta na 220 C. Zatim ostavite da odstoji 10 minuta da se prohladi i probodite čačkalicom testo.
U posudu sipajte mleko i slatku pavlaku, a zatim dobro promešajte. Prevrnite koru i opet probockajte čačkalicom. Zatim kutlačom postepeno nalijte koru.
Umutite karamelu i premažite koru istom ravnomernom dužinom.
Ostavite u frižideru da se ohladi sat vremena.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Moi Domasni Recepti.