Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

УКУСНА И СУТРАДАН, СПРЕМНА ЗА 15 МИНУТА: Пита разљевуша са сиром - Хрскаве коре, а топи се у устима (РЕЦЕПТ)

15.05.2022. 09:58
Пише:
Србија Данас
razljevuša
разљевуша / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Пита коју ће баш сви обожавати!

Потребно је:

  • 300 мл млека
  • 20 лончића од 200 гр брашна
  • 2 јаја
  •  соли
  • 150 гр сира 2 јаја
НЕ МОЖЕ БРЖЕ И УКУСНИЈЕ: Припремите салату са ПАСТОМ по бакином рецепту, хранљиво и освежавајуће јело (ВИДЕО)

НЕ МОЖЕ БРЖЕ И УКУСНИЈЕ: Припремите салату са ПАСТОМ по бакином рецепту, хранљиво и освежавајуће јело (ВИДЕО)

БУРЕК ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Ево како да направите омиљени ДОРУЧАК брзо и лако, треба вам ПЕТ САСТОЈАКА (ВИДЕО)

БУРЕК ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Ево како да направите омиљени ДОРУЧАК брзо и лако, треба вам ПЕТ САСТОЈАКА (ВИДЕО)

Припрема:

Издробити сир, додати 2 јаја па измешати. Умутити 2 јаја, додати 300 мл млека и 2,5 лончета брашна, 30 мл уља, соли и све изједначити. 

razljevuša
разљевуша / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Тепсију од рерне подмазати уљем и добро угрејати  да се запуши, па тесто излити у врелу тепсију .

 Кашиком вадити сир и јаја и распоредити по тесту. Пећи на на 220 степени Ц око 30  мин. Сервирати топло.