УКУСНО ЈЕЛО КОЈЕ СЕ БРЗО СПРЕМА, А КОЈЕ ДЕЦА ОБОЖАВАЈУ! Кнедле од кромпира пуњене месом и сиром - укусније су и од оних слатких
Пробајте кнедле од кромпира спремљене на овај начин, јер сви траже бар две порције за оброк!
Овај једноставан и помало необичан рецепт одличан је током зимских дана јер можете направити неколико кнедли, замрзнути их и користити по потреби, штедећи време.

ТОПЛИ ГЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И СЛАТКЕ ПРАЗНИКЕ: Ово кувано вино служи се уз ђумбир и кекс! (РЕЦЕПТ)

Направите ПИХТИЈЕ по ДОМАЋЕМ РЕЦЕПТУ за новогодишњу трпезу: Идеално предјело за предстојеће празнике
Потребне намирнице:
- 800 г кромпира
- 3-5 кашика млека
- 30 г маслаца
- шака свеже мирођије
- 450 г млевеног меса
- 1 црни лук
- 50 г качкаваља
- со, бибер
- 1 жуманце
Начин припреме:
Кромпир скувати у сланој води. Потом од њега направите додавањем млека и путера. Додајте ситно сецкану мирођију. Затим врло ситно исецкати лук. Помешајте млевено месо са луком. Посолите и побиберите по укусу.
Мокрим рукама узимати смесу и формирати ћуфте. Ставите парче сира у средину и формирајте лопту. Затим узмите смесу од кромпира, у центар ставите лоптицу млевеног меса и формирајте куглу. Подмазати посуду за печење путером. Сложите кнедле и премажите их жуманцетом. Пеците око 35 минута на 180°Ц.