UKUSNO JELO KOJE SE BRZO SPREMA, A KOJE DECA OBOŽAVAJU! Knedle od krompira punjene mesom i sirom - ukusnije su i od onih slatkih
Probajte knedle od krompira spremljene na ovaj način, jer svi traže bar dve porcije za obrok!
Ovaj jednostavan i pomalo neobičan recept odličan je tokom zimskih dana jer možete napraviti nekoliko knedli, zamrznuti ih i koristiti po potrebi, štedeći vreme.
TOPLI GLOG ZA ZDRAVE I SLATKE PRAZNIKE: Ovo kuvano vino služi se uz đumbir i keks! (RECEPT)
Napravite PIHTIJE po DOMAĆEM RECEPTU za novogodišnju trpezu: Idealno predjelo za predstojeće praznike
Potrebne namirnice:
- 800 g krompira
- 3-5 kašika mleka
- 30 g maslaca
- šaka sveže mirođije
- 450 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 50 g kačkavalja
- so, biber
- 1 žumance
Način pripreme:
Krompir skuvati u slanoj vodi. Potom od njega napravite dodavanjem mleka i putera. Dodajte sitno seckanu mirođiju. Zatim vrlo sitno iseckati luk. Pomešajte mleveno meso sa lukom. Posolite i pobiberite po ukusu.
Mokrim rukama uzimati smesu i formirati ćufte. Stavite parče sira u sredinu i formirajte loptu. Zatim uzmite smesu od krompira, u centar stavite lopticu mlevenog mesa i formirajte kuglu. Podmazati posudu za pečenje puterom. Složite knedle i premažite ih žumancetom. Pecite oko 35 minuta na 180°C.