Заборавите на бурек: Ову домаћу гибаницу обожавају сви, топи се у устима
Нико не може да јој одоли.
Гибаница је незаобилазно јело сваког српског дома - слојевита пита са сиром, запечена до златно-смеђе боје, мирисна и мека изнутра, а хрскава споља.
Припрема се брзо и једноставно, а успева чак и почетницима.
Састојци и количина
Танке коре за питу - 500 г
Ситан бели сир - 400 г
Јаја - 4 комада
Јогурт - 200 мл
Уље - 100 мл
Прашак за пециво - 1 кесица
Со - по укусу
Кисела вода - мало
Начин припреме
Умутити јаја, додати сир, јогурт, уље и прашак за пециво. По потреби додати мало соли. У поуљену тепсију ређати коре, сваку премазивати припремљеном смесом. Можете да "гужвате" коре или да их слажете равно, према жељи. Завршити слој гибанице преливом ако је остало. По жељи попрскати киселу воду одозго за додатну мекоћу. Пећи на 200°Ц око 35-40 минута, док не порумени. Послужити уз јогурт, кисело млеко или сезонску салату.