Тера воду на уста: Најукуснији бургер са ЦЕПКАНОМ ПИЛЕТИНОМ и моцарелом код куће - Ручак који ће вам напунити стомаке
Ако не знате шта бисте укусно направили, ево идеје.
Ови домаћи мини бургери су права гурманска уживанција у малом залогају.
Сочно искидано пилеће месо у комбинацији са свежим босиљком, моцарелом и лаганим јогурт сосом чини овај оброк савршеним за забаве, дечје рођендане или брзински ручак. Припрема је једноставна, а резултат неодољив
Основни сатојци:
- Пилећи филе 300 г
- Со и бибер по укусу
-
Димљена паприка 1 кашичица
За сос:
- Грчки јогурт 150 г
- Мајонез 1 кашика
- Бели лук 1 чен
- Лимунов сок мало
-
Со и бибер по жељи
Остало:
- Мале земичке 6
- Свежи босиљак неколико листова
- Моцарела 100 г
- Зелена салата по жељи
Начин припреме:
Посолите, побиберите и зачините пилеће филете, па их испеците у тигању или испеците у рерни док не омекшају. Затим их искидајте виљушком на танке траке.
Помешајте грчки јогурт, мајонез, бели лук, лимунов сок и зачине. Добро промешајте и оставите у фрижидер да се охлади. Мини земичке пресеците на пола, по жељи кратко тостирајте. На доњу половину ставите мало зелене салате, преко ње искидано пилеће месо, моцарелу, лист босиљка и на крају прелијте јогурт сосом. Поклопите горњом половином пецива.