Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ЗИМНИЦА ИЗ БАКИНЕ КУХИЊЕ - Овако припремљен парадајз и паприке најбоље су јело за ХЛАДНЕ зимске дане

19.09.2022. 09:23
Пише:
Србија Данас
sataraš
сатараш / Извор: Фото: Youtube Printscreen/Jelenajela Петровић

Током зиме га можете одледити по потреби и припремати као прилог уз ручак.

Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за сатараш који се припрема од парадајза и паприка. Полуприпремљен се одлаже у пластичне посуде, а затим у замрзивач. Током зиме га можете одледити по потреби и припремати као прилог уз ручак.

Ово је КОД СРБА најређа КРВНА ГРУПА: Људи који су ОТПОРНИ на ИНФЕКЦИЈЕ, имају изузетан имунитет, али и НАРАВ

Ово је КОД СРБА најређа КРВНА ГРУПА: Људи који су ОТПОРНИ на ИНФЕКЦИЈЕ, имају изузетан имунитет, али и НАРАВ

ЦРП НИЈЕ ДОБАР АКО ИМАТЕ ОВЕ ВРЕДНОСТИ: Ево како ћете знати када је нормалан, а када ПОВИШЕН

ЦРП НИЈЕ ДОБАР АКО ИМАТЕ ОВЕ ВРЕДНОСТИ: Ево како ћете знати када је нормалан, а када ПОВИШЕН

Потребно је:

  • 2 кг. лука
  • 6 кг паприке
  • 1.5-2 кг. парадајза
  • 400 мл уља соли

Припрема: Лук исећи на резанце па га пропржити да буде стакласт додати паприку на тање колутова. Пржити да омекне па на крају додати исечен ољуштен парадајз. Пржити да остане мало течности. Посолити и то је готово. Треба око 30 минута Оставити да се охлади сипати у пластичне кутије затворити и спаковати у замрзивач.

Цео рецепт погледајте на видеу у прилогу.