clear sky
21°C
21.05.2024.
Beograd
eur
117.1131
usd
107.611
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

ZIMNICA IZ BAKINE KUHINJE - Ovako pripremljen paradajz i paprike najbolje su jelo za HLADNE zimske dane

19.09.2022. 09:23
Piše:
Srbija Danas
sataraš
sataraš / Izvor: Foto: Youtube Printscreen/Jelenajela Petrović

Tokom zime ga možete odlediti po potrebi i pripremati kao prilog uz ručak.

Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za sataraš koji se priprema od paradajza i paprika. Polupripremljen se odlaže u plastične posude, a zatim u zamrzivač. Tokom zime ga možete odlediti po potrebi i pripremati kao prilog uz ručak.

Ovo je KOD SRBA najređa KRVNA GRUPA: Ljudi koji su OTPORNI na INFEKCIJE, imaju izuzetan imunitet, ali i NARAV

Ovo je KOD SRBA najređa KRVNA GRUPA: Ljudi koji su OTPORNI na INFEKCIJE, imaju izuzetan imunitet, ali i NARAV

CRP NIJE DOBAR AKO IMATE OVE VREDNOSTI: Evo kako ćete znati kada je normalan, a kada POVIŠEN

CRP NIJE DOBAR AKO IMATE OVE VREDNOSTI: Evo kako ćete znati kada je normalan, a kada POVIŠEN

Potrebno je:

  • 2 kg. luka
  • 6 kg paprike
  • 1.5-2 kg. paradajza
  • 400 ml ulja soli

Priprema: Luk iseći na rezance pa ga propržiti da bude staklast dodati papriku na tanje kolutova. Pržiti da omekne pa na kraju dodati isečen oljušten paradajz. Pržiti da ostane malo tečnosti. Posoliti i to je gotovo. Treba oko 30 minuta Ostaviti da se ohladi sipati u plastične kutije zatvoriti i spakovati u zamrzivač.

Ceo recept pogledajte na videu u prilogu.