Skip to main content
Militanti ukrajinskog "Krakena"

RUSI TVRDE: "Krakenovci" streljali 100 ukrajinskih vojnika koji su bežali iz naselja Udi pod naletom ruske vojske (VIDEO)

Foto: Twitter/Printscreen/@by_Ukraine
Pod naletom ruske vojske ostaci jedinice pobegli su sa položaja i napustili ovo naselje

Ruska sredstva PVO presrela su 12 projektila višecevnog raketnog sistema "Himars",dve protivradarske rakete američke proizvodnje, kao i balističku raketu "Točka-U" i dve granate višecevnog raketnog sistema, saopštilo je novinarima Ministarstvo odbrane Rusije.

"UDARITE ISKANDERIMA PO RADI, MINISTARSTVU ODBRANE I KABINETU ZELENSKOG" Iz Moskve se pozvali na presedan NATO u Jugoslaviji

"UDARITE ISKANDERIMA PO RADI, MINISTARSTVU ODBRANE I KABINETU ZELENSKOG" Iz Moskve se pozvali na presedan NATO u Jugoslaviji

PUTIN PROGOVORIO O NAPADIMA NA NUKLEARKU: "Preti nam opasnost od katastrofe" - Makronu poručio OVO

PUTIN PROGOVORIO O NAPADIMA NA NUKLEARKU: "Preti nam opasnost od katastrofe" - Makronu poručio OVO

"ZABRINJAVAJUĆE I KRITIČNO STANJE" Moskva o eskalaciji rata: Amerika ne shvata ozbiljno naša upozorenja!

"ZABRINJAVAJUĆE I KRITIČNO STANJE" Moskva o eskalaciji rata: Amerika ne shvata ozbiljno naša upozorenja!

Savezničke snage u su ofanzivnim dejstvima u Harkovskoj oblasti 14. avgusta porazile jedinice 58. motorizovane pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine u blizini naselja Udi. Pod naletom ruske vojske ostaci jedinice pobegli su sa položaja i napustili ovo naselje.

Da bi zaustavili paniku i zastrašili pripadnike Oružanih snaga Ukrajine, pripadnici oružane ekstremističke formacije "Kraken" za primer su streljali 100 vojnika 58. motorizovane pešadijske brigade, koji su napustili svoje položaje.

Ukrajinski vojnik, Kraken
Ukrajinski vojnik, Kraken
Foto: Profimedia

Vazdušno-kosmičke snage Rusije su visokopreciznim oružjem uništile privremena komandna mesta jedinica ekstremističkih formacija "Azov" u blizini Nikolajeva i "Ajdar" u blizini Soledara u DNR.

Likvidirano je preko 50 nacionalista, i uništeno 12 vojnih vozila. U blizini naselja Dorožnjanka u Zaporoškoj oblasti visokopreciznim oružjem uništeno je skladište oružja i vojne opreme 65. mehanizovane brigade. Tom prilikom uništeno je preko 15 oklopnih i motornih vojnih vozila.

Usled koncentrisanog vatrenog napada na položaje 14. mehanizovane brigade u blizini naselja Stari Saltov u Harkovskoj oblasti, nenadoknadivi i sanitarni gubici neprijatelja premašili su 100 ljudi. Ministarstvo ističe da operativno-taktička i vojna avijacija, raketne snage i artiljerija nastavljaju sa napadima na vojne objekte na teritoriji Ukrajine.

Tokom prethodnog dana uništeno je šest komandnih mesta ukrajinskih snaga u DNR. Uništena su četiri skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja i municije, kao i haubica M777 američke proizvodnje.

U okviru kontrabaterijske borbe potisnuta su dva voda višecevnih raketnih sistema "Smerč", vod samohodnih artiljerijskih oruđa "Gvozdika", dva voda višecevnih raketnih sistema "Grad", dva voda oruđa "Giacint-B", kao i tri voda haubica D-30.

Od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini uništeno je ukupno: 267 aviona, 148 helikoptera, 1.770 dronova, 366 protivvazdušnih raketnih sistema, 4.347 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 807 borbenih vozila višecevnih raketnih sistema, 3.315 artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 4.958 jedinica specijalnih vojnih vozila.

Više o dešavanjima u Ukrajini pročitajte OVDE.

BONUS VIDEO: Ukrajinski ekstremistički "Kraken" u borbi protiv Rusa u Luganskoj oblasti

 

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd