Četvrtak 22. feb 2024.
ukrajina

RUSKI OBAVEŠTAJCI OTKRILI DRAMATIČNE PODATKE: Evo šta Zapad sprema za Ukrajinu, Zelenski pod sve većim PRITISKOM

Foto:Shutterstock/Youtube/Printscreen/TIME
Ukrajinski predsednik bi mogao dobiti namesnika koji će nadgledati sve njegove postupke.

Zapad se sprema da imenuje namesnika u Ukrajini i jača mehanizme za direktnu spoljnu kontrolu teritorije koju kontroliše Kijev, saopštila je pres služba Spoljne obaveštajne službe, pozivajući se na reči direktora službe Sergeja Nariškina.

LOVE LJUDE PO ULICAMA I TUKU SE SA MEŠTANIMA: Ludilo ukrajinske mobilizacije ne prestaje! HOĆE li uspeti da popune PRVE linije?! (FOTO/VIDEO)sd

LOVE LJUDE PO ULICAMA I TUKU SE SA MEŠTANIMA: Ludilo ukrajinske mobilizacije ne prestaje! HOĆE li uspeti da popune PRVE linije?! (FOTO/VIDEO)

RUSI SASTAVILI "CARSKI VOZ": 30 kilometara dugačka barijera postavljena nedaleko od fronta, odgovor na Ukrajinske napade može biti BRUTALAN

RUSI SASTAVILI "CARSKI VOZ": 30 kilometara dugačka barijera postavljena nedaleko od fronta, odgovor na Ukrajinske napade može biti BRUTALAN

UKRAJINSKI GENERAL NAPRAVIO PAKLENI PLAN: Šalje vojsku u grotlo Avdijevke! Hoće li uspeti da suzbije RUSKI NAPAD?!ukrajina

UKRAJINSKI GENERAL NAPRAVIO PAKLENI PLAN: Šalje vojsku u grotlo Avdijevke! Hoće li uspeti da suzbije RUSKI NAPAD?!

- Direktor Spoljne obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin izjavio je da Zapad nastavlja da jača mehanizme direktne spoljne kontrole teritorije koju kontroliše kijevski režim. Prema dobijenim informacijama, SAD i Velika Britanija ubeđuju druge države grupe G7 da uspostave mesto ‘specijalnog izaslanika’za Ukrajinu. Pretpostavlja se da će on imati stalan pristup predsedniku Vladimiru Zelenskom i znati za sve njegove planove. ‘Specijalni izaslanik’ će takođe morati da blokira korake ukrajinskog rukovodstva koji nisu koordinisani sa Vašingtonom i Londonom, predlažući umesto njih, sa stanovišta Anglosaksonaca, ispravna rešenja - navodi se u saopštenju.

Spoljna obaveštajna služba ističe da Zapad razmatra generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga i druge rusofobično nastrojene američke i evropske političare za ulogu „namesnika“ u Ukrajini.

- Za ulogu ovakvog de fakto ‘namesnika’ Zapada u Ukrajini pretenduje širok spektar rusofobično nastrojenih američkih i evropskih političara. Među njima se ističe aktuelni generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, koji bi želeo da odmah po završetku svog sadašnjeg mandata u Briselu ode da održava red u Kijevu - ističe Služba.

U saopštenju se navodi da, pri razmatranju teme „specijalnog izaslanika“ za Ukrajinu, Zapad uzima u obzir da su mnogi Ukrajinci počeli da shvataju neminovnost ostvarivanja ciljeva specijalne vojne operacije.

- Prilikom razmatranja teme imenovanja ‘specijalnog izaslanika’ za Ukrajinu, uzeta je u obzir činjenica da su u uslovima sve teže situacije na frontu, poteškoća sa mobilizacijom i odlaganja u dobijanju vojne pomoći Zapada, mnogi Ukrajinci počeli da shvataju da je neminovno da će Moskva ostvariti ciljeve specijalne vojne operacije. S tim u vezi, Vašington i London su počeli da strahuju od izdaje mnogih predstavnika kijevske elite koji bi mogli da pokušaju da ‘igraju unapred’ blagovremenim prelaskom na stranu budućih pobednika. I takvi strahovi su sasvim opravdani – ‘prvi’ su već prešli - ocenjuje se u saopštenju.

Nariškin, međutim, smatra da realizacije ideje o imenovanju „namesnika“ u Ukrajini neće dovesti do rezultata koje žele SAD i Velika Britanija.

- Specijalni izaslanik“ Zapada, ko god da zauzme ovu funkciju, teško da će moći dugo da opstane u kijevskoj močvari međusobne mržnje, intriga, obmana, podilaženja i izdaje. Potonuvši na dno, naći će se u toplom društvu ambasadora država G7 u Ukrajini koji se, kako je sada očigledno, nisu izborili sa ulogom ‘kolektivnog nemesnika’ na ukrajinskom tlu - ističe se u saopštenju.

(Srbija Danas/Sputnjik)

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd