10. dec 2023.
France Prešern

Bolji uslovi za đake u OŠ „France Prešern“: Renovirani toaleti stari skoro pola veka

Foto: Promo
Ovo je još jedan od načina na koji „Parking servis“ dokazuje da društveno odgovorno posluje i vodi računa o najmlađima

JKP „Parking servis“ odazvalo se pozivu opštine Rakovica i u saradnji sa njom pomoglo je rekonstrukciju toaleta u OŠ „France Prešern“. Radovi na obnovi toaleta trajali su dva meseca. 

Donacija opštine Rakovica i „Parking servisa“ doprinela je da osnovci škole „France Prešern“ sada imaju humanije uslove dnevnog boravka u školi. U toaletima su zamenjene vodovodne i kanalizacione cevi, koje su bile trule i dotrajale, a postavljene su i nove pločice i sanitarije koje su, takođe, bile ruinirane. Toaleti, stari skoro pet decenija, sada imaju novi i lepši izgled.

- U međusobnoj saradnji opštine Rakovica i JKP „Parking servis“, ovog leta smo potpuno renovirali učeničke toalete na drugom spratu. Obnova toaleta je samo jedan segment ulaganja u ovu obrazovnu ustanovu. Naime, opština Rakovica je do sada pomogla ovoj školi da u mnogome obnovi sam objekat i tako unapredi uslove rada za sve osnovce. Tako je opština Rakovica, osim sanacije mokrih čvorova, uputila donaciju ovoj školi i za krečenje nekoliko učionica. Uz podršku lokalne samouprave uređene su staze oko škole, osvetljena sama škola i školsko dvorište, i uveden sistem video nadzora, koji je povezan sa monitoring službom. Sada je u toku sanacija krova, koju takođe pomaže opština – rekla je direktorka OŠ „France Prešern - Biljana Blagojević. 

Ovo je još jedan od načina na koji „Parking servis“ dokazuje da društveno odgovorno posluje i vodi računa o najmlađima.

Vremenska prognoza
Mist
3 Beograd