Ponedeljak 04. mar 2024.
horor

TUKLI JE RUKAMA, CEVIMA, GASILI CIGARETE PO TELU! Dve godine od smrti maloletnice (16), mnogo nerazjašnjenih DETALJA

foto SrbijaDanas,Saša Džambić
Osumnjičeni da su je tukli rukama i nogama, metalnim cevima, gasili cigarete po telu i sekli nožem po grudima, su njeni svekar i svekrva kojima se sudi pred Višim sudom u Smederevu. 

Devojka (16) preminula je pretposlednjeg dana 2021. godine od posledica brutalnog fizičkog zlostavljana koje je trpela mesecima.

MUŠKARAC POGINUO U EKSPLOZIJI KAMIONA Prijatelji vozača koji je tragično nastradao u Americi uputili potresan apelnesreca

MUŠKARAC POGINUO U EKSPLOZIJI KAMIONA Prijatelji vozača koji je tragično nastradao u Americi uputili potresan apel

STRAVIČNA NESREĆA U LEŠTANIMA! Automobil izleteo sa puta, pa završio u šiblju (FOTO)lestane

STRAVIČNA NESREĆA U LEŠTANIMA! Automobil izleteo sa puta, pa završio u šiblju (FOTO)

"TRI METKA SU JE OKRZNULA, GLEDALA IH JE KAKO GINU" Otac devojčice koja je preživela masakr u Ribnikaru priča kroz kakav PAKAO je prošla njegova ćerkaKosta Kecmanović

"TRI METKA SU JE OKRZNULA, GLEDALA IH JE KAKO GINU" Otac devojčice koja je preživela masakr u Ribnikaru priča kroz kakav PAKAO je prošla njegova ćerka

Osumnjičeni da su je tukli rukama i nogama, metalnim cevima, gasili cigarete po telu i sekli nožem po grudima, su njeni svekar i svekrva kojima se sudi pred Višim sudom u Smederevu. 

Svekar je i dalje u pritvoru dok je svekrva na slobodi već godinu dana. Uprkos sumnjama da je devojka pre smrti bila žrtva trgovine ljudima, nema ni istrage niti postupka protiv mogućih krivaca.

Prošle su gotovo dve godine od kada je maloletna (16) umrla ugušivši se sopstvenom krvlju usled posledica višemesečnog batinanja, zbog čega su uhapšeni roditelji njenog supruga. Nevenčani  supružnici, svekar i svekrva terete se za krivično delo nasilje u porodici sa zadesnom smrću. Optužnica je podignuta u maju prošle godine.

Svekrvi pritvor ukinut pre godinu dana

U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu nisu mogli da ponude obrazloženje koje smo zatražili zbog čega su se odlučili za ovo krivično delo, a ne za ubistvo.

- Optužnica je podignuta na osnovu pribavljenih dokaza, i po istoj  se vodi postupak pred Višim sudom u Smederevu. S obzirom na to  da je suđenje po optužnici u toku, tužilaštvo ne može davati bilo kakav komentar u vezi postupka i dokaza na osnovu kojih je podignuta optužnica, navodi viši javni tužilac, Ivan Konatar.

Devojku (16) prodali roditelji?

Pokušali smo odgovore da dobijemo u  Ministarstvu za brigu o porodici. Iz ministarstva su nas uputili na nadležne centre za socijalni rad. Kada smo kontaktirali njih, oni su se, pak, pozvali na resorno ministarstvo. Epilog je da odgovor na pitanje da li se vodi bilo kakav postupak zbog moguće trgovine ljudima, niko ne nudi.

Jedino što nam je, nakon šturog pisanog odgovora, potvrdila direktorka Centra za socijalni rad Žabari, Marina Milošević jeste da je osmoro maloletne dece uhapšenog bračnog para, a među njima i šesnaestogodišnji muž preminule devojke, smešteni u hraniteljske porodice. Kod hranitelja je i najmlađe dete koje je optužena svekrva rodila dok je bila u pritvoru.

U Osnovnom sudu u Smederevskoj Palanci obavešteni smo da je svekru ranije izricana mera zabrane prilaska sinu, odnosno suprugu pokojne maloletnice, upravo zbog nasilničkog ponašanja.

Da je ova mera poštovana, možda se tragedija mogla izbeći.

Tvrdili da je devojka (16) pala sa merdevina

Podsetimo, policija je 30. decembra 2021.  pozvana jer je, kako su tvrdili svekar i svekrva, devojka pala s merdevina i stradala.

Međutim, ispostavilo se da je umrla od nasilnih povreda.

U obdukcionom zapisniku stoji da je "smrt nasilna usled gušenja želudačnim sadržajem kome je prethodilo stanje šoka i gubitak svesti nakon nasilno nanetih povreda na velikoj površini tela".

Tužlaštvo tvrdi se da su svekar i svekrva mesecima  mučili i tukli devojku koja je na kraju podlegla torturi i umrla.

Palanački Centar za socijalni rad: podaci zaštićeni zakonom

Centar za socijalni rad u Smederevskoj Palanci i prošle godine odbio je da ponudi odgovore na pitanja medija:

- Obaveštavamo vas da su privatni podaci i podaci koji se odnose na porodične živote određenih lica zakonom zaštićeni i ne mogu biti dostupni javnosti i licima koja nemaju pravo na uvid - obavešteni smo tada.

Sada se čeka danima na bilo kakav odgovor. Objašnjeno je da je to zbog štrajka poštara.

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd