Milan (24) je preminuo čekajući operaciju na srcu: Izdahnuo je majci NA RUKAMA, ali tek tad počinje PRAVA AGONIJA! (FOTO)

07.11.2017. 16:56
Piše:
Srbija Danas/Jelena Nikolić
Milan Aćimović / Izvor: Foto: Facebook/ Remembering Milan Acimovic Acim
Tuga do neba

Milan Aćimović (24) iz Ostružnice preminuo je 15. marta ove godine u porodičnom domu, čekajući operaciju srca koja mu je bila zakazana za početak maja i to 90 dana od uspostavljene prve dijagnoze!

Horor u Vranju: Marina (24) je posle porođaja čula "Izgubićemo je, brzo joj dajte infuziju" a onda je počeo PAKAO! (FOTO)

Godinu dana je prošlo od smrti malog Radenka: Njegovi roditelji i dalje čekaju pravdu

Sve je počelo 9. januara 2017. godine kada je osetio jak bol u grudima tokom porodičnog ručka. Odmah je otišao na pregled na jednu privatnu kliniku, gde je dežurni lekar dijagnostifikovao problem aortne valvule, nakon čega ga Hitna pomoć pod rotacionim svetlima prevozi na VMA. 

- Milanu je tamo ustanovljen problem sa aortnom valvulom i rečeno mu je da se pod hitno javi na KBC "Dedinje" kako bi se što pre zakazala operacija- počinje svoju potresnu ispovest njegova majka Olivera i dodaje da je Milan sa VMA otpušten nakon 10 dana uz konstataciju da je njegovo stanje stabilizovano.

Nalaz lekara / Izvor: Foto: Privatna arhiva

- Lekari sa "Dedinja" ga pregledaju i postavljaju mu dijagnozu, a to je da mu srce radi sa samo 25 odsto snage. Dan kasnije konzilijum lekara donosi odluku da mu se operacija zakaže za 10. maj. Dakle, morali smo da čekamo 90 dana! Ja se i danas, devet meseci od kako mog sina nema, pitam da li su oni dobro procenili ozbiljnost situacije? Na osnovu čega su zaključili da mladić od 24 godine, čije srce radi sa samo 25 odsto snage, može da sačeka 3 meseca do operacija- sa knedlom u grlu priča Olja.

Misteriozan status na stranici posvećenoj preminuloj Ivani Kostić: Zaslužio sam da ŽIV GORIM u životu

Tod 15. marta, Milanu je rano ujutru pozlilo. Ekipa Hitne pomoći je došla po pozivu njegove majke, ali je on odbio da pođe sa njima uz objašnjenje da se malo bolje oseća i da će poslepodne otići na kliniku "Dedinje". Nakon toga je potpisao saglasnost da ostaje kod kuće na svoju odgovornost.

Ko je odlučivao o datumu operacije?

Konzilijum sa KBC "Dedinje, koji je 24. januara na osnovu uspostavljene dijagnoze pacijenta Milana Aćimovića (24) zakazao operaciju za 10. maj, činili su dr Nataša Stokuća Korać, dr Dragan Sagić, doc dr sci med Ivan Stojanović i prof dr Rade Babić.

- Lekari su otišli i on je legao malo da odspava, a oko 15 časova smo počeli da se oblačimo kako bismo krenuli na kliniku. Pomogla sam mu da dođe do kupatila kako bi se malo osvežio i tu je pao- sa suzama u očima nam priča majka.

Potresno: Slika sa sahrane porodilje Ivane iz Niša i njene bebe kida dušu (FOTO)

Hitna pomoć je brzo došla i gotovo sat vremena, naočigled majke, pokušavala reanimaciju. Nažalost, oko 16 časova oni su konstatovali smrt.

Milan je preminuo u porodičnoj kući, na rukama svoje majke, a sahranjen je dva dana kasnije. Nakon toga, agonija se nastavlja.

Nalaz lekara / Izvor: Foto: Privatna arhiva

- Nešto više od mesec i po dana od njegove smrti, 5. maja ja dobijam telegram sa klinike da se Milanova operacija pomera za 22. maj! Moj sin se, dva meseca nakon što sam ga sahranila, i dalje vodio kao pacijent na listi čekanja- ogorčeno priča Olivera.

Ko je bio Milan Aćimović

Popularni Aćim (24), kako ga je društvo zvalo, živeo je za sport. Na terenu fudbalskog kluba "Borac" iz Ostružnice napravio je svoje prve fudbalske korake, nakon čega je karijeru nastavlja u FK "Obilić. Nakon toga, Milan je tresao mreže u dresu mađarskog Ferencvarosa. Kopačke je okačio o klin zbog povrede kolena, ali je nastavio rekreativno da se bavi sportom. Od ruke su mu išle organizacije žurki i proslava, pa se oprobao i u tim vodama. Prerana smrt prekinula je mnogobrojne planove koje je pravio sa svojom devojkom Jelenom i prijateljima.

Ona je ipak otišla tog dana na kliniku. Od svih lekara koji su činili konzilijum koji je njenom sinu zakazao operaciju sa 90 dana čekanja, primio ju je doc dr sci med Ivan Stojanović.

Potresan čin muža preminule trudnice iz Niša: Kada je sahranio suprugu i ćerku, uradio je pretužnu stvar (FOTO)

- Nisam dobila objašnjenje na osnovu čega su ti lekari zaključili da srce koje radi sa 25 odsto snage može toliko da čeka. Jedino što mi je rečeno je da je to bila urođena srčana mana. Moj Milan je bio sportista, igrao je fudbal od svoje sedme godine. Nijedan klubski lekar koji ga je ikad pregledao nije ustanovio bilo kakav problem, a sada mi odjednom tvrde da je bilo urođeno. Čak i da jeste tako, da li to znači da se u tom slučaju pacijent ostavlja da umre ili se leči- pita se nesrećna majka.

Ovako su umrle porodilja Ivana i njena beba iz Niša: Svi detalji tragedije koja je potresla Srbiju

Ona je protiv pomenutih lekara podnela prijave i to Sudu časti lekarske komore, kao i Regionalnoj lekarskoj komori.

Telegram / Izvor: Foto: Privatna arhiva

- Ja ne želim da blatim celu lekarsku profesiju, niti kompletnu bolnicu kliničkog centra "Dedinje". Tužbu sam podigla protiv četiri doktora ove klinike koje smatram odgovornim, a za svaku svoju izgovorenu rečenicu imam dokaze- završava svoju priču ona.

Tačno u 7.39 sati povodom smrti Ivane iz Niša, Kliničkom centru stigao je mejl - onda je pala odluka!

Sa Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" kažu da propusta nije bilo i da nije pronađena nijedna greška pri odlučivanju Konzilijuma.

-U tom predmetu je izvršen vanredni stručni nadzor od strane Zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravlja i podnete prijave Sudu časti Lekarske komore Srbije, te usled trajanja tih postupaka nismo u prilici da se o tom slučaju detaljnije izjašnjavamo- rečeno nam je na ovoj klinici.

S druge strane, Olivera Aćimović najavila je da neće postutati i predati se, jer istinu o tome šta se dešavalo duguje pre svega svom sinu.

 

Piše:
Srbija Danas/Jelena Nikolić
07.11.2017. 16:56
Pogledajte više