Skip to main content
Ivana Kostić

Tačno u 7.39 sati povodom smrti Ivane iz Niša, Kliničkom centru stigao je mejl - onda je pala odluka!

Ivana i njena beba zajedno su sahranjene 5. jula na niškom Novom groblju

Povodom smrti porodilje Ivane Kostić (32) i njene tek rođene bebe direktor Kliničkog centra Niš zatražio je da se obavi unutrašnji nadzor i komisiji dao rok od 48 sati da napravi izveštaj.

Ovako su umrle porodilja Ivana i njena beba iz Niša: Svi detalji tragedije koja je potresla Srbiju

- Jutros u 7.39 na mejl Kliničkog centra stigla je nepotpisana poruka sa nazivom “Primedba na rad lekara”. Poruka se odnodi na navodne propuste u zbrinjavanju Ivane Kostić. Odmah sam naredio da se utvrdi da li je zaista bilo propusta naših lekara. Ukoliko to bude itvrđeno, biće preduzete odgovarajuće mere – saopštio je novinarima prof. Dr Zoran Radovanović.

Potresan čin muža preminule trudnice iz Niša: Kada je sahranio suprugu i ćerku, uradio je pretužnu stvar (FOTO)

Ivana i njena beba preminule su u bolnici u Višegradskoj u Beogradu, gde su prebačene iz Niša.

- Ivana je primljena u niški Klinički centar 21. juna u sedmom mesecu trudnoće. Utvrđeno je d aima trombozu vena jetre i hitno je prebačena na institut za ginekologiju i akušerstvo u Beogradu – rekao je pomoćnik generalnog direktora KC Niš, prof. Dr Goran Stanojević.

Potresne reči muža preminule trudnice iz Niša: Ovako se Aleksandar oprostio od žene i bebe (FOTO)

U beogradskom GAKIvana je dobila potrebnu terapiju, ali joj se stanje pogoršalo, pa su lekari odlučili da urade carski rez. Rođena je devojčica teška 800 grama i ekstremno nezrela, zbog čega je odmah prebačena na Institut za neonatologiju i stanje porodilje se pogoršalo zbog teškog poremećaja funkcija jetre i bubrega.

Ivana i njena beba zajedno su sahranjene 5. jula na niškom Novom groblju.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Fog
5 Beograd