Četvrtak 07. dec 2023.
Ivana Kostić

Potresno: Slika sa sahrane porodilje Ivane iz Niša i njene bebe kida dušu (FOTO)

Foto: Facebook/Aleksandar Kostić
Tuga do neba

Na Fejsbuk stranici “Pravda za Ivanu i Veru“, posvećenoj preminuloj porodilji Ivani Kostić (32) i njenoj ćerkici Veri osvanula je fotografija sa groblja koja slama dušu.

Nakon smrti Ivane i njene bebe iz Niša, stigli rezultati iz Doma zdravlja: Nije bilo propusta u postupanju lekara

Može li tragedija biti veća? Muž umrle porodilje Ivane otišao u bolnicu i zatražio jednu stvar

Naime, na fotografiji se vidi grob i krstače za bebe Vere i njene majke Ivane, prekrivene vencima, a svako ko pogleda fotografiju ne može posle nje ostati ravnodušan.

Na toj istoj Fejsbuk stranici Ivanin muž Aleksandar zamolio je sve koju mu pružaju podršku da budu strpljivi i zajedno sačekaju rezultate svih provera.

Tačno u 7.39 sati povodom smrti Ivane iz Niša, Kliničkom centru stigao je mejl - onda je pala odluka!

- Ovim putem želim da se zahvalim svima na izjavljenom saučešću. Mnogi me pitaju za imena doktora i da kažem nešto više... Trenutno ne mogu ništa da kažem jer ne bih želeo da ugrozim nekog mojom izjavom i da pogrešim. Ali, kada u ovoj situaciji mogu ja da budem strpljiv, molim vas da i vi budete strpljivi – napisao je on. Ceo status pogledajte KLIKOM OVDE!

Rezultati su pokazali da je sa bebom sve u redu, ali da Ivana ima trombozu vena jetre. Primila je adekvatnu terapiju i zbog komplikacija je prebačena na Institut za ginekologiju i akušerstvo u Višegradskoj. Tamo je porođena carskim rezom 25 juna.

Tri dana kasnije beba umire na Institutu za neonatologiju, a za bebom Verom i njena majka Ivana u KC Srbije, u Beogradu.

Ovako su umrle porodilja Ivana i njena beba iz Niša: Svi detalji tragedije koja je potresla Srbiju

Od ponedeljka se očekuju i rezultati interne kontrole u niškom Kliničkom centru koju Inače, niški Dom zdravlja, gde je vođena njena trudnoća još u petak se oglasio informacijama da nije bilo propusta u lečenju trudnice Ivane Kostić. Od ponedeljka se očekuju i rezultati interne kontrole u niškom Kliničkom centru koju je naložio direktor prof. dr Zoran Radovanović.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
4 Beograd