03. dec 2023.
Goran Džonić

ODBRANA DŽONIĆA ULOŽILA ŽALBU! Menjaju se uslovi za Goranove sinove?

Foto: Printscreen/Facebook/Shutterstock
Stefanu i Milanu je porodica platila advokata

Branilac Stefana i Milana Džonića Višem sudu u Nišu podneo žalbu na rešenje o određivanju pritvora.

Stefan i Milan Džonić, sinovi Gorana Džonića osumnjičenog da je ubio svog brata od tetke Gorana Đokića, njegovu suprugu Gordanu i ćerku Lidiju, žalili su se na određivanje pritvora i žele na slobodu.

ŠOK OTKRIĆE! Na pištolju kojim su ubijeni Đokići nema Džonićevog DNK - novi dokaz u istrazi

ŠOK OTKRIĆE! Na pištolju kojim su ubijeni Đokići nema Džonićevog DNK - novi dokaz u istrazi

Džonić OPSEDNUT zločinima Velje Nevolje! Meštani otkrili: “Činilo se da im se DIVI”

Džonić OPSEDNUT zločinima Velje Nevolje! Meštani otkrili: “Činilo se da im se DIVI”

Oko ostataka “pasata” porodice Đokić još uvek MIRIŠE PALJEVINA: Mesto koje je SVEDOK nezapamćenog zločina

Oko ostataka “pasata” porodice Đokić još uvek MIRIŠE PALJEVINA: Mesto koje je SVEDOK nezapamćenog zločina

Da podsetimo, zbog trostrukog ubistva u Moravcu kod Aleksinca uhapšen je Goran Džonić, koji je kasnije u zločin umešao i svoje sinove Milana i Stefana, a potom i Kostadina i Konstantina Miloševića. Oni su uhapšeni i nalaze se u pritvoru koji im je odredio Viši sud u Nišu.

- Svi su pritvoreni 23. oktobra, pre tačno nedelju dana, a do sada su stigle dve žalbe po prethodnom rešenju za određivanje pritvora - rečeno je u Višem sudu u Nišu.

Platili branioca

U međuvremenu, Goran Džonić dobio je advokata po službenoj dužnosti, dok je situacija kod njegovih sinova nešto drugačija.

sinovi Gorana Džonića
Foto: Facebook

- Stefanu i Milanu je porodica platila advokata, dok Gorana i dalje zastupa advokat po službenoj dužnosti. Ovaj potez nikome nije jasan, a pretpostavlja se da oni jednostavno mladićima veruju, dok nisu sigurni u Džonićeve tvrdnje - kaže izvor:

- Prema svim zasad prikupljenim dokazima, nema sumnje da je Goran Džonić učestvovao u zločinu. Sumnja se da je on svoje sinove, koji su kobne noći, kako su izjavili, bili na poslu, pokušao da uvuče u ovaj zločin - objašnjava izvor.

Izvor kaže da se sledeće nedelje očekuju saslušanja svedoka.

- Tužilaštvo je pozvalo veliki broj ljudi, a među njima i kolege Džonićevih sinova, meštane Moravca, ali i rođaki. Pretpostavlja se da bi kolege braće Džonić trebalo da posvedoče da li su oni kobne noći bili na svojim radnim mestima - u vatrogasnoj stanici i Kopnenoj zoni bezbednosti - kaže izvor:

- Ako uopšte dođe do puštanja Stefana i Milana, to će biti tek nakon tih saslušanja.

Advokat Filip Domazet, koji zastupa braću Džonić, potvrdio je da je žalbu podneo u sredu.

- Žalba za ukidanje pritvora je podneta iz razloga što smatram da su se iskazi svedoka koji bi trebalo da budu saslušavani naredne nedelje mogli pribaviti na drugi način. Pritvor nije bila nužna mera. Očigledno da su Stefan i Milan bili na svojim radnim mestima u trenutku kritične noći i mislim da je to moglo da se proveri, na primer, kroz evidenciju - rekao je Domazet.

Podsetimo, policija je Gorana Džonića uhapsila gotovo mesec dana nakon ubistva tročlane porodice Đokić. On je, kako smo već pisali, više puta poligrafski testiran.

Umešao decu

Kada su inspektori Goranu Džoniću predočili da je novac porodice Đokić nađen na njegovom imanju, on je u priču uvukao sinove.

- Možda sam ja kopao, a možda i nisam. Možda je kopao moj sin - rekao je Džonić.

Prema rečima izvora, on je na pitanje da li su njegovi sinovi mogli da ubiju rođake odgovorio potvrdno.

Novac u usisivaču

Pretresom imanja koje je u vlasništvu porodice Džonić, policija je pronašla novac ukraden od Gorana Đokića, spakovan u usisivač i zakopan pod šljivom.

- Pronađeno je 43.000 evra, a sa novca su izolovani DNK tragovi Gorana Đokića i Gorana Džonića. Osim toga, u usisivaču je navodno pronađena i priznanica na 10.000 evra sa potpisom Gorana Đokića - kaže izvor.

Brane braću Jojke

Meštani Moravca s kojima je razgovarao reporter Kurira i dalje brane uhapšenu braću Kostadina i Konstantina Miloševića, poznate i kao braća Jojke.

- Oni jesu nekada hapšeni u inostranstvu, ali smo ubeđeni da nemaju veze sa zločinom! Godinama se već bave legalnim poslovima van naše zemlje, pa i majka im živi tamo. Novac koji je pronađen kod Džonića za njih nije veliki, jer je reč o dobrostojećoj porodici. Niko ovde ne veruje da su učestvovali u ubistvu, čak mislimo da im nikada ne bi palo na pamet da pucaju u devojku - pričaju meštani Moravca.

Hronologija zločina
  • 26. septembar - Goran, Gordana i Lidija nestaju na putu do Aleksinca
  • 28. septembar - rođaci prijavljuju policiji nestanak
  • 2. oktobar - policija pronalazi spaljeni "pasat" i tela Đokića
  • 7. oktobar - Đokići sahranjeni u Moravcu
  • 21. oktobar - hapšenje Gorana Džonića, bliskog rođaka ubijenih

 

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd