Sreda 29. nov 2023.
Porodica Đokić

VIŠE NEMA KUD - TO JE TA "BERETA" Džonić na suđenju napravio haos: Ne mogu više da ga slušam

Foto: Shutterstock/Ilustracija/Facebook
Danas je nastavljeno suđenje.

Dokazni postupak u sudskom postupku protiv penzionisanog vatrogasca Gorana Džonića iz Moravca okrivljenog za ubistvo tročlane porodice Đokić iz Aleksinca završen je danas u Višem sudu u Nišu saslušanjem balističara, neuropsihijatra i svedoka Gorana Arizanovića.

Okrivljeni je i na ovom ročištu negirao krivicu i žalio na loše zdravlje.

"ODAKLE LIDIJIN DNK NA ŠARŽERU?" Sve bizarnosti Gorana Džonića - danas na sudu PIŠTOLJ kojim je ubijena tročlana porodica Đokić

"ODAKLE LIDIJIN DNK NA ŠARŽERU?" Sve bizarnosti Gorana Džonića - danas na sudu PIŠTOLJ kojim je ubijena tročlana porodica Đokić

"INSISTIRAM NA KOMPLETNOM VEŠTAČENJU": Džonić i dalje ne priznaje zločin

"INSISTIRAM NA KOMPLETNOM VEŠTAČENJU": Džonić i dalje ne priznaje zločin

(FOTO) POGLEDAJTE KAKO SADA IZGLEDA GORAN DŽONIĆ! Okrivljeni za ubistvo porodice Đokić doveden u sud! ONI danas svedoče protiv njega

(FOTO) POGLEDAJTE KAKO SADA IZGLEDA GORAN DŽONIĆ! Okrivljeni za ubistvo porodice Đokić doveden u sud! ONI danas svedoče protiv njega

Veštak Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku Dragan Savić potvrdio je u svom iskazu da je tokom veštačenja ustanovljeno da su sve četiri čaure i četiri projektila ispaljeni iz pištolja marke "bereta" kalibra devet milimetra, koji je na suđenju priložen kao dokaz.

Savić je takođe kazao da je bilo moguće da se na cev pištolja narežu naviju i stavi cev koja bi prigušila pucnje.

Džonić je u jednom trenutku dok je Savić svedočio reagovao i zatražio reč od sudije.

- Ne mogu više da ga slušam, ja nisam ubica, ja nisam nikoga ubio - istakao je Džonić.

On se tokom suđenja žalio da je lošeg zdravlja i da sve slabije i sve slabije vidi, zbog čega je njegova advokatica zatražila dopunske preglede lekara kako bi bilo utvrđeno da li je sposoban da prati suđenje. Doktorka Marija Panić, predstavnica komisije veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu rekla je da bi lekari te zdravstvene ustanove bili obavešteni da se nakon obavljenog veštačenja u Beogradu psihičko stanje okrivljenog značajno pogoršalo.

Panić je na pitanje advokatice okrivljenog da li je dijabetes od kojeg je Džonić oboleo mogao da utiče na njegovo psihičko stanje odgovorila da bi uticao na njegovo funkcionisanje i fizičko stanje, ali ne na psihičko.

- On je bio kod nas na pregledu 12 dana. Za to vreme je sa lekarima bio saradljiv i pristojan, ali smo imali zapažanja ostalih zaposlenih da je imao izvesne agresivne tendencije na njih - izjavila je Panić.

Svedok Goran Arizanović potvrdio je u svom iskazu da je Goran Džonić nekoliko meseci pre ubstva Đokića zatražio od njega najpre alat za narezivanje navoja, a potom i da mu nareže metalnu cev.

- On je probao da sam to uradi, pa pošto je navoj ispao kriv došao je da mu to popravim. Imam puno posla u radionici, tako da nisam zapamtio zbog čega mi je to tražio - kazao je Arizanović.

On je, pregledom pištolja "berete", rekao da bi metalna cev koju je on narezao mogla da bude ona koja se nalazi na "bereti".

Sudija Višeg suda Mirko Drašković zakazao je za 6. jun iznošenje završnih reči, pošto je odbio predlog odbrane okrivljenog da se urade dodatna veštačenja njegovog zdravstvenog stanja i antropološko veštačenje.

Advokatica Stojanke Đokić, majke ubijenog Gorana Đokić, kazala je po završetku ročišta da je zadovoljna brzinom suđenja i rekla da očekuje da Džonić bude osuđen na maksimalnu zatvorsku kaznu, odnosno da dobije doživotnu zatvorsku kaznu.

Vremenska prognoza
Clear sky
-0 Beograd