Skip to main content
Mapa

SKANDAL! BOLESNA PROVOKACIJA IZ UGLJANINOVOG TABORA: Esad Džudžo otcepio Sandžak i Vojvodinu (FOTO)

Foto:Facebook/Esad Džudžo/Profimedia/ilustracija
Potpredsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Esad Džudžo objavio kartu regiona na kojoj je rascepkao teritoriju Srbije

Aktuelni potpredsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Esad Džudžo, uoči formiranja novog saziva BNV, objavio je na "Tviteru" skandaloznu mapu regiona na kojoj je teritoriju Srbije "rascepkao" na "Kraljevinu Srbiju", "Kosovo", "Sandžak" i "Vojvodinu".

Vučić o sumanutim merama Prištine: Nećemo uzvraćati, hoćemo da ostanemo pouzdan partner

Džudžova mapa samo je poslednja u nizu provokacija iz tabora Sulejmana Ugljanina, čiji je Džudžo bio kandidat i na nedavno održanim izborima za BNV.

Pre samo dve nedelje, Ugljanin je, obraćajući se svojim pristalicama, Srbiju nazvao fašističkom tvorevinom "koja želi da legalizuje genocid i zločine kao sredstvo osvajanja teritorija i rešavanja političkih pitanja". Njegove pristalice tada su odgovorile skandiranjem "Sandžačka republika", "Suljo, mi te volimo" i "Vučiću, pederu"...

Predsednik Vučić JAVNO OBJAVIO koji su planovi Albanaca! Imaju ČETIRI CILJA, PRETNJA PO SRBE JE OGROMNA

Posle tog skandala, predstavnici Ugljaninove liste "Samoopredeljenje" postigli su koalicioni dogovor sa listom "Vakat je" (koju je podržao Rasim Ljajić) i prihvatili njihove principe, koji uključuju i obavezu poštovanja Ustava i teritorijalnog integriteta Srbije. Novim skandalom Džudžo je taj dogovor prekršio, ali predstavnici liste "Vakat je" u sredu nisu komentarisali njegov potez. Nije se oglašavao ni Ugljanin.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mist
2 Beograd