Skip to main content
Aleksandar Vučić

"VAŽNO JE DA VOLITE DRŽAVU" Vučić se obratio najuspešnijim studentima, pa im poslao JAKU poruku "Vi ste pokazali posebnost!"

Foto: Printscreen
Događaj je u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije, a svečana dodela održava se u Novom Sadu, u Velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta.

Predsednik Aleksandar Vučić uručio je diplome najboljim studentima, a potom se obratio prisutnima:

ESPRESO 15 EVRA, SUVLAKI 25: Šok cenovnik sa grčkog ostrva, turisti besni otkazuju rezervacije!

ESPRESO 15 EVRA, SUVLAKI 25: Šok cenovnik sa grčkog ostrva, turisti besni otkazuju rezervacije!

VUČIĆ U NOVOM SADU: Predsednik uručio diplome najboljim studentima: "Na vas država i društvo moraju da računaju!"

VUČIĆ U NOVOM SADU: Predsednik uručio diplome najboljim studentima: "Na vas država i društvo moraju da računaju!"

"NA KORAK SMO OD FINALNOG DOGOVORA" Radnici Fijata nakon sastanka u Predsedništvu: Nadamo se da će ubrzo biti pozitivnog rešenja

"NA KORAK SMO OD FINALNOG DOGOVORA" Radnici Fijata nakon sastanka u Predsedništvu: Nadamo se da će ubrzo biti pozitivnog rešenja

- Već ste naučili da će svi da vam kažu da ste vi budućnost, ali sada ćete imati mnogo više obaveza i odgovornosti, kao što ste i do sada dokazali da imate više odgovornosti i sposobnosti od ostalih. Vi ste oni koji ste radili, pokazali posebnost, koji ste razmišljali o tome kakva je vaša budućnost i na tome zaslužujete čestitke. Na vas država i društvo moraju da računaju  - kaže predsednik i dodaje: - Ne može neko drugi da vas pretekne, to je uvek utakmica između najboljih. Sve na svetu mogu da vam oduzmu, ali znanje niko ne može da vam oduzme. Čestitam vam na marljivosti, trudu i radu. Čestitam i vašim roditeljima. Nije važno da li volite jednog ili drugog političara, važno je da volite državu. Bio sam stipendista Fonda za razvoj. To sam zaslužio jer sam bio uspešan student. Pošto sam se dočepao prvog novca, rešio sam da obradujem majku, kupio sam onaj "Kirbi" usisivač. Na rate, nije mi delovalo mnogo, 100 maraka mesečno. Nekako sam shvatio da na kraju svakog meseca kada je trebalo da platim, da su mi bile velike kao kuća. I onda sam shvatio da je bolje što manje da se zadužujem i to primenjujem i dan danas - rekao je Vučić.

- Molim vas da razumete da to što imate 20 godina jste prednost, ali nije ni mana ni vrlina. Za 30 ćete imati 50. Sve na svetu mogu da vam oduzmu, uvek. I imovinu, i možete imati bolesti najbližih, ali ono što vam ne mogu oduzeti jeste znanje.

Stipendija "Dositeja", koju dodeljuje Fond za mlade talente, namenjena je talentovanim i najuspešnijim učenicima i studentima, u Srbiji, i u inostranstvu. Ovom stipendijom godišnje se nagrađuje više od 3.000 đaka i studenata i namenjena je različitim uzrastima i stepenima obrazovanja - najboljim studentima završnih godina osnovnih i master akademskih studija, najboljim studentima studija drugog i trećeg stepena u inostranstvu,učenicima srednjih škola za uspehe na takmičenjima. Na sednici Fonda za mlade talente početkom prošlog meseca, usvojena je lista 1.540 dobitnika stipendije po konkursu za stipendiranje do 1.050 studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 500 studenata završne godine master akademskih studija u Srbiji, za školsku 2021/22. godinu. Od 2.131 kandidata koji su se prijavili, 1.050 studenata dobilo je stipendiju za završnu godinu osnovnih akademskih studija, a 490 studenata za završnu godinu master akademskih studija. Na inicijativu ministra i predsednika Fonda za mlade talente Vanje Udovičića i ove godine stipendiju je dobilo 50 studenata više nego prošle godine, a iznos stipendije povećan je sa 30.000 na 32.000 dinara. Krajem juna, ministar je dodelio stipendije za najbolje studente Univerziteta u Nišu, a zatim i Univerziteta u Kragujevcu.

BONUS VIDEO: Stravične scene: Iscureo gas u Jordanu - povređeno više od 100 osoba

 

Vremenska prognoza
Fog
17 Beograd