Ponedeljak 04. mar 2024.
ambasada sad bagdad

AMERIČKA AMBASADA GAĐANA IZ KAĆUŠE: Detalji napada na diplomatski objekat Vašingtona STRAVIČAN UDAR U CIK ZORE (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter/Pluton
Američke ambasade na Bliskom Istoku sve čašće su napad različitih islamističkih grupa

Tri rakete koje su ispaljene na američku ambasadu u Bagdadu pale su na periferiju okruga u kome se nalaze vladine i diplomatske zgrade.

„POSLAĆEMO VAŠE SINOVE PROTIV RUSIJE“ Šef Pentagona PRETI kongresmenima?! Zainteresovao se i Ilon MaskLojd Ostin

„POSLAĆEMO VAŠE SINOVE PROTIV RUSIJE“ Šef Pentagona PRETI kongresmenima?! Zainteresovao se i Ilon Mask

ORBAN OPET PROTIV EVROPE! Zameraju mu kontakte sa Putinom, a on blokira 50 MILIJARDI za UkrajinuVladimir Putin i Viktor Orban

ORBAN OPET PROTIV EVROPE! Zameraju mu kontakte sa Putinom, a on blokira 50 MILIJARDI za Ukrajinu

PRONAĐENA LISTA ŽRTAVA I PREKO 150 METAKA: Novi detalji o muškarcu koji je usmrtio tri profesora na univerzitetu u Las Vegasu (VIDEO)Foto: Profimedia

PRONAĐENA LISTA ŽRTAVA I PREKO 150 METAKA: Novi detalji o muškarcu koji je usmrtio tri profesora na univerzitetu u Las Vegasu (VIDEO)

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Ovo je prvi prijavljeni napad na ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u iračkoj prestonici od početka sukoba između Izraela i Hamasa početkom oktobra.

- Tri rakete "Кaćuša" koje su gađale američku ambasadu pale su oko 4.20 sati blizu zelene zone u blizini reke Tigar - rekao je irački bezbednosni zvaničnik za AFP.

Američki vojni zvaničnik, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je za AFP da su se oglasile sirene za uzbunu i da se "zvuci napada" mogu čuti u blizini američke ambasade i vojne baze.

- Još čekamo zvanične izveštaje o eventualnim žrtvama i šteti na infrastrukturi. Takođe čekamo zvanične izveštaje o vrsti napada - rekao je američki zvaničnik.

Od sredine oktobra zabeleženo je nekoliko desetina raketnih ili napada dronovima militantnih grupa na američke ili koalicione snage u Iraku i Siriji.

Nakon završetka sedmodnevne pauze u ratu između Izraela i Hamas, militanti su nastavili sa napadima na američke i koalicione snage, pravdajući svoje akcije podrškom Vašingtona Izraelu.

Otprilike 2.500 američkih vojnika nalazi se u Iraku i oko 900 u Siriji.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije čitajte OVDE.

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd