Subota 24. feb 2024.
Palestinci

POTRESNE SCENE IZ GAZE: Palestinci gotovo nagi kleče dok im povezuju oči! (VIDEO)

Foto: X Printscreen/Mustafa Barghouti
Izraelske snage pokrenule nasumična i proizvoljna hapšenja raseljenih lica!

Slike iz Gaze koje su juče kružile društvenim mrežama pokazuju kako izraelska vojska masovno privodi muškarce. Privedeni muškarci su bili primorani da se skinu do donjeg veša, kleknu na zemlju, stave poveze na oči i uđu u tovarni prostor vojnog vozila.

„POSLAĆEMO VAŠE SINOVE PROTIV RUSIJE“ Šef Pentagona PRETI kongresmenima?! Zainteresovao se i Ilon MaskLojd Ostin

„POSLAĆEMO VAŠE SINOVE PROTIV RUSIJE“ Šef Pentagona PRETI kongresmenima?! Zainteresovao se i Ilon Mask

HOROR! UBIO PARTNERKU TOKOM INTIMNOG ČINA: Mislio da je žena zaspala! TELO PRONAĐENO u podrumu POSLE 7 DANA! Policija

HOROR! UBIO PARTNERKU TOKOM INTIMNOG ČINA: Mislio da je žena zaspala! TELO PRONAĐENO u podrumu POSLE 7 DANA!

PRONAĐENA LISTA ŽRTAVA I PREKO 150 METAKA: Novi detalji o muškarcu koji je usmrtio tri profesora na univerzitetu u Las Vegasu (VIDEO)Foto: Profimedia

PRONAĐENA LISTA ŽRTAVA I PREKO 150 METAKA: Novi detalji o muškarcu koji je usmrtio tri profesora na univerzitetu u Las Vegasu (VIDEO)

Tačne okolnosti hapšenja i datum kada se to dogodilo nisu jasni, ali su identitet nekih od uhapšenih potvrdile kolege ili članovi porodice. Najmanje neki od muškaraca su civili za koje se ne zna da su povezani sa militantnim grupama.

Euro-mediteranski monitor ljudskih prava objavio je jednu od slika pritvaranja. Organizacija je objavila u objavi na svojoj veb stranici da je "izraelska vojska pritvorila i teško zlostavljala desetine palestinskih civila".

- Euro-Med Monitor je primio izveštaje da su izraelske snage pokrenule nasumična i proizvoljna hapšenja raseljenih lica, uključujući lekare, akademike, novinare i starije muškarce - navodi se u saopštenju.

Izraelske odbrambene snage odbile su da komentarišu slike koje su snimljene u Beit Lahiji, severno od grada Gaze. Izraelski mediji, ne navodeći izvor, opisali su slike kao predaju pripadnika Hamasa.

Izraelska okupaciona vojska je u četvrtak uhapsila novinara i direktora kancelarije The Nev Arab u Gazi, Dijau Al-Kalota, zajedno sa njegovom braćom, rođacima i drugim civilima.

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd