Skip to main content
Tramp

"MOŽEŠ SVE, ČAK I DA IM STAVIŠ RUKU IZMEĐU NOGU!" Tramp u ogromnim problemima - na suđenju za silovanje biće izneti dokazi koji bi ga mogli uništiti!

Foto: Profimedia
Bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu kola su definitivno krenula nizbrdo.

Nakon što je izjavio da očekuje svoje hapšenje, obelodanjeno je i da će velikih problema imati na suđenju za silovanje za koje ga je optužila Elizabet Džin Kerol, kolumnistkinja časopisa "El".

Naime, sudija u tom slučaju Luis A. Kaplan odlučio je da se na suđenju mogu prezentovati snimci na kojima se čuje Tramp kako iznosi mizogine primedbe o ženama 2005. kada očigledno nije shvatio da ga snimaju, ali i da se pojave ključni svedoci koji bi takođe mogli da ga pokopaju.

NOVA POBEDA DONALDA TRAMPA: Povratak bivšeg predsednika u velikom stilu!

NOVA POBEDA DONALDA TRAMPA: Povratak bivšeg predsednika u velikom stilu!

"VRAĆAM SE!" Tramp likuje, saopštio sjajne vesti svojim pristalicama (VIDEO)

"VRAĆAM SE!" Tramp likuje, saopštio sjajne vesti svojim pristalicama (VIDEO)

"DVE STVARI MOGU ODJEDNOM DA ISPLIVAJU" Tramp se unervozio zbog moguće optužnice: Neće mu biti uzbudljivo...

"DVE STVARI MOGU ODJEDNOM DA ISPLIVAJU" Tramp se unervozio zbog moguće optužnice: Neće mu biti uzbudljivo...

Suđenje je zakazano za 25. april, a očekuje se da će svedočiti i Kerol i Tramp.

Kerol je u memoarima iz 2019. rekla da ju je Tramp silovao sredinom 1990-ih u svlačionici u luksuznoj robnoj kući "Bergdorf Gudman" na Menhetnu.

Rekla je da je slučajni susret ispunjen bezbrižnim zezanjem postao nasilan kada su ušli u malu prostoriju dok su se zadirkivali ko će isprobati komad donjeg veša.

Tramp je više puta insistirao da nikada nije sreo Kerol u prodavnici i da ne zna ko je ona.

Tokom oktobarskog svedočenja, on je pogrešno identifikovao decenijama staru njenu fotografiju kao jednu od njegovih bivših žena.

Sudija Kaplan je ranije presudio da snimljene opaske koje je Tramp dao na snimci "Access Hollywood" mogu da se koriste u slučaju za klevetu koju je Kerol pokrenula protiv njega pre nego što je podnela tužbu za silovanje protiv njega u novembru, kada je stupio na snagu privremeni zakon koji dozvoljava odraslim žrtvama silovanja da tuže svoje zlostavljače, čak i ako su se napadi desili pre više decenija.

Donald Tramp
Donald Tramp
Foto: Profimedia

Takođe je presudio da dve žene koje su iznele tvrdnje o seksualnom zlostavljanju u okolnostima sličnim onima koje je navela Kerol mogu da svedoče na suđenju.

Snimak "Access Hollywood" je otkriven samo nekoliko nedelja pre nego što je Tramp pobedio na predsedničkim izborima u novembru 2016. Na snimku je rekao da ponekad, kada vidi lepe žene, "jednostavno počne da ih ljubi".

- To je kao magnet. Samo poljubim, čak i ne čekam. Kada si zvezda, puštaju ti to da uradiš. Možeš sve, uključujući hvatanje žena između nogu -  rekao je tada Tramp.

Nakon toga izdao je izvinjenje, rekavši da su komentari bili "zafrkancija u svlačionici" uhvaćena na "vrućem mikrofonu".

U nalogu od ponedeljka Kaplan je izričito presudio da će dozvoliti snimak "Access Hollywood" i svedočenje dve druge žene koje tvrde da ih je Tramp seksualno napao budu uključeni u suđenje, ponavljajući svoje presude iz slučaja za klevetu.

tramp
Foto: Profimedia

- Nema razloga, a gospodin Tramp nije izneo nijedan ubedljiv argument da odlučim drugačije - napisao je sudija.

Takođe je dozvolio da svedoče dve osobe koje su radile u robnoj kući u vreme navodnog silovanja, iako su se Trampovi advokati protivili, rekavši da nisu blagovremeno obavešteni o tome.

Sudija je rekao da su ih advokati Kerolove blagovremeno obavestili o svedocima.

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd