Skip to main content
baset, psi, pas, štenad, štenci

Konačno je otkriveno koju muziku najviše vole da slušaju psi!

Foto: Profimedia
Kako vaš ljubimac reaguje na muziku koju vi slušate?

Istraživači u Glazgovu bavili su se time kako psi reaguju na muziku i šta najviše vole da slušaju, a ispitivanje je pokazalo da su rege i soft rok žanrovi koji su psima najomiljeniji.

U ovoj zemlji LJUBIMCI u procesu RAZVODA imaju isti pravni status kao DECA!

Ispitivanje je pokazalo da su psi pokazali najveći nivo pozitivnih promena u ponašanju dok su slušali ova dva žanra u odnosu na sve ostale. Do ovog zaključka su došli tako su im merili puls tokom svakog slušanja, a nivo stresa je bio smanjen kada su išle soft rok i rege pesme.

Jedno dobrotvorno udruženje za zaštitu pasa rešilo je da u svoje prostorije postavi ozvučenje sa kojeg će psi moći da slušaju Boba Marlija i Džon Bon Džovija, što je muzika koja ih najviše opušta.

DA, DOBRO STE PROČITALI - SPA ZA KONJE! Vlasnica je NAPRAVILA savršen ambijent za svoje ljubimce!

Međutim, profesor Nil Evans koji je predvodio istraživanje, naglašava da ne mora da znači da to predstavlja ukus psa za muziku.

MEDA IZ SRBIJE SREĆNO UDOMLJEN U ŠVAJCARSKOJ - Prvi STANOVNIK prihvatilišta!

- Sveukupno, reakcije na različite muzičke žanrove bile su pomešane i verovatno psi kao i ljudi imaju negde svoj ukus - navodi Evans.

Studija je takođe otkrila da psi veoma cene muziku, bez obzira na žanr, provodeći "značajno više vremena ležeći i uživajući nego u akciji", dok slušaju muziku.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Fog
4 Beograd